Требиње: Све што припада Српској носи и њен префикс

ТРЕБИЊЕ: Градска управа Требиња саопштила је да најоштрије осуђује покушај појединих политичких партија из Федерације БиХ да омаловаже најаву председника Србије Александра Вучића да ће Србија "у најлепшем српском граду", Требињу, изградити аеродром, стављајући у први план дневнополитичке размирице и несхватајући искрену братску бригу матице за свој српски народ с друге стране Дрине.
trebinje tanjug
Фото: Dnevnik.rs
"Став тих партија да Требиње није српски град не желимо ни да коментаришемо, јер њихови ''мислиоци'' пре него што нешто напишу треба да сагледају историјске чињенице и схвате да српски народ на овом подручју живи вековима", наводи се у саопштењу.
 
Заборављају, притом, истиче се, да све што припада Републици Српској носи и њен префикс.
 
У том светлу, наводе, виде саопштења политичких партије из ФБиХ као још један покушај да се Републици Српској оспори потпуни административни и правни садржај и да се њени темељи доведу под знак питања.
 
"Они који покушавају да наметну таква решења морају да знају да ми немамо ништа на продају, да сваку стопу Републике Српске, па самим тим и Требиња сматрамо светим и пођеднако важним", поручују из требињске Градске управе, пренела је Срна.
 
Што се тиче наводног етничког чишћења на подручју Требиња, из Градске управе наглашавају да политичке партије из ФБиХ, које су данас реаговале на изјаву председника Вучића, имају најмање право да о томе говоре, јер је Требиње међу ретким градовима у коме није било етничког чишћења и масовних злочина, за разлику од онога што су дешавало над српским становништом у данашњој ФБиХ у последњем рату, али и у неким ранијим ратним сукобима.
 
"И на крају, све добре и незлонамерне људе из свих делова света, па и вас који сте писали ова саопштења, позивамо у наше Требиње, на југ Српске, да дођете да се одморите, уживате, погледате и упознате чињенице о богатом културно-историјском наслеђу нашег града, како вам митови не би замагљивали стварност", наводи се у саопштењу.
 
Додуше, напомињу, за сада копненим путем, а у скоријој будућности и летом на аеродром који ће саградити народ и Влада Србије као и многе пројекте у Српској до сада.
EUR/RSD 117.1776
Најновије вести