У току састанак Вучића са политичким странкама

БЕОГРАД: У Палати Србија у току је састанак председника Србије Александра Вучића са представницима политичких странака.
vucic
Фото: Tanjug (Rade Prelić)

На састанак су, између осталих, дошли председник Демократске странке Србије Милош Јовановић, председник СПАС-а Александар Шапић, председник Нове странке Зоран Живковић.

Јовановић је уочи састанка за Танјуг оценио да ће разговарати о томе како да се настави изборни процеш који је почео и сматра да ће избори који су заказани за 26.април морати да се одложе.

Он је додао да би све листе требало да имају једнак третман, али указује да ће свакако бити времена за одмеравање политичких снаха, јер сада држава има пречих ствари.

“Морамо да покажемо одговорност и да слушамо оно што струка говори да бисмо што пре пребродили наредне недеље у зависности којом брзином ће се развијати зараза (корона вирус). Надамо се да ће се то дешавати у најмањој мери и да ћемо се брзо вратити у нормалне оквире”, рекао је Јовановић.

Шапић каже да у овој ситуацији не може да буде опозиција рођеној држави, наводећи да сада не може да постоји унутаршњо-политичка различитост и истиче да је спреман да поштује одлуке које држава буде доносила, јер, верује да званичници имају квалитетнијих информација од њега.

“Живот и спорт су ме је научили да су веће шансе да успете ако имате и погрешну стратегију и сви у њу верујете, него ако свако вуче на своју страну”, рекао је Шапић.

“Што се мене тиче поштоваћу сваку процену коју надлежни органи буду сматрали да треба да се спроводи. Потрудићу се да нам достављају праве инфроамције јер свако од нас има утицаја на друштво”, рекао је он.

Што се тиче избора, они по мени нису тема него техничка ствар, рекао је Шапић и ддоао да када се процени да су се стекли услови они тада треба да се одрже.

Живковић каже да избори сигурно неће бити једина тема на састанку, већ стање у држави због корона вируса и ванредног стања.

“Милслим да је ванредно стање заведено са заакашњењем, али да нормалним понашањем и активностима то може да се поправи. Мислимда треба да се прекине са тешким изјавама него да се ради озбљан посао и да експерти добију своје место и преузму сву причу”, рекао је Живковић за Танјуг.

Изборе, каже, наравно треба одложити. “Мислим да ванредно стање треба да траје док траје пандемија по одлуци СЗО, а да после тога треба ући у изборни процес. Треба дати довољан рок за озбиљну кампању која неће угрозити ни здравље људи ни демократске принципе”, закључио је Живковић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести