У Вуковару повређен младић српске националности

ВУКОВАР: У тучи две групе средњошколаца у среду у Вуковару је повређен младић српске нацоналности, који је завршио у болници, пише локални портал Press032.
vukovar
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

Портпарол Полицијске управе Вуковарско - сремске Драгослав Живковић потврдио је да се у Вуковару јуче догодио инцидент у којем је учествовало више младих особа, као и да има повређених.

Полиција наводи у саопштењу да је дојаву примила јуче око 8.30 сати и да је у полицијску станицу привела више малолетника, а на месту догађаја су нашли једну телескопску палицу.

Два малолетника одвезена су у Националну меморијалну болницу Вуковар где им је указана лекарска помоћ и установљене су им лакше повреде, преноси портал Индеx.

Према незваничним информацијама портала Press032, инцидент се догодио када је група седњошколаца кренула до пекаре да купи ужину.

На том путу их је напала друга група младића, а наводно су коришћене и палице.

Тим поводом саопштењем се огласио председник вуковарског одбора Самосталне демократске српске странке Срђан Колар.

Он је рекао да је позвао све политичке странке да осуде нападе на припаднике српске заједнице који су се догодили испред Техничке школе Никола Тесла.

"Нико ме неће убедити да се овде ради о сукобима навијача и навијачких група већ је јасно да се ради о диригованим нападима на припаднике српске заједнице, а све у сврху дестабилизације међунационалних односа у граду Вуковару", тврди Колар.

Верује да овакве међунационалне сукобе не би требало нико да користи у сврху предизборне кампање.

Колар је позвао све младе људе да престану са оваквим активностима и исто тако да се, како је навео, "политичари дозову памети и да осуде овај чин".

"Очекујем да све институције раде свој посао и да учине све да се спрече будући инциденти“, рекао је Колар.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести