Удружење породица убијених на КиМ: Оптужнице су фарса запада

БЕОГРАД: Удружење породица киданпованих и убијених на КиМ саопштило је данас да не верује да ће Хашим Тачи и Кадри Весељи бити ухапшени и да је подизање оптужнице само фарса и политичка игра запада.
Kosovo blokada
Фото: Tanjug

Породице киднапованих и убијених на КиМ, оптужују Фатмира Љимаја и Рамуша Харадинаја због злочина почињених у Клечки, Радоњић језеру, Лапушнику, Ликовцу и другим местима 1998. године.

"Нећемо Жуту кућу, имамо доказе за Клечку, Радоњић језеро, Ликовац, Лапушник и логоре за Србе 1998. године", кажу у том удружењу.

Како је наведено, иако је оптужница Карле дел Понте и Дика Мартија подигнута за злодела почињена у "Жутој кући", године су учиниле своје и сви докази о "Жутој кући" су уништени.

"Ми имамо чврсте доказе - кости у крематоријуму и кречани у Клечки и Радоњић језеру. Починиоц Фатмир Љимај командант УЧК држао је логоре за Србе 1998. године у Клечки, Лапушнику, Ликовцу. Харадинај је творац масовне гробнице Срба 1998 у Радоњићком језеру".

Без оптужнице за командну одговорност УЧК, неће бити правде за српске и косметске жртве, поручује Удружење породица киднапованих и убијених на КиМ.

Такође, поручују Ричарду Гренелу да нема дијалога са ратним злочинцима УЧК.

"Убеђени смо да је ова оптужница фарса, јер нико, ни Еулекс неће смети да хапси Харадинаја, Тачија, Љимаја и Весељија због страха од такозване војске УЧК Косова, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести