УДС: Србија је сиромашна због корупције

СУБОТИЦА: Марко Ђуришић, први на изборној листи Уједињене демократске Србије, рекао је у Суботици да је корупција један од највећих проблема данас у Србији и да је борба „против ове болести“ један од приоритета УДС.
Skup Ujedinjene demokratske Srbije u Subotici Foto: Tanjug/video
Фото: Скуп Уједињене демократске Србије у Суботици Фото: Танјуг/видео

„Корупција је један од највећих проблема данас у Србији. Због корупције је раширено сиромаштво, слаба нам је економија, људи одлазе из земље“, рекао је Ђуришић током посете Суботици.

Он је додао да један од приоритета УДС јесте и остаће борба против корупције и обећао да ће се УДС, кроз инситуције система, борити како би корупција била искорењена, јер има директне последице на свакодневни живот сваког грађанина Србије.

Корупција је један од три највећа проблема са којима се грађани Србије суочавају поред ниских плата и незапослености. Грађани на разне начине изражавају своју жељу и потребу да виде да се корупција кажњава, како у погледу висине казни тако и кроз већи број истражених случајева, саопштио је УДС.

Ђуришић је рекао да су људи у фокусу политике УДС која ће се и борити да грађанима понуди решење за њихове проблеме у које свакако спада и корупција.

„Борба против корупције биће и јесте приоритет Уједињене демократске Србије. Тражићемо доследну примену закона и пооштравање казни како би ову болест искоренили“, казао је Ðуришић.

Уједињена демократска Србија је политички савез Србије 21, Војвођанског фронта на челу са ЛСВ, Странке модерне Србије и Грађанског демократског форума.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести