Пронађен експлозив на Газиместану; Србин ухапшен у Приштини

ПРИШТИНА: Једна особа српске националности ухапшена је данас у Приштини након што је ушла на паркинг косовског министарства безбедносних снага, изјавио је шеф одсека за односе са јавношћу тог министарства Ибрахим Шаља.
pristina
Фото: Tanjug (video)

Он је за сајт Калксо рекао да се "припадник српске заједнице", а не новинар довезао на паркинг, након чега је легитимисан и предат косовској полицији која ће га даље процесуирати по процедури.

Претходно тај сајт је пренео да су ухапшена два Србина у возилу са београдским регистарским таблицама на паркингу Министарства безбедносних снага и да су изјавили да су ту залутали тражећи зграду поште.

Нађен експлозив код Газиместана

Косовска полиција потврдила је за Експрес онлајн да је у селу Мазгит, у близини Газиместана, на релацији Приштина - Митровица, пронађено 15 килограма експлозива. 

Експрес је ову вест објавио као "брејкинг њуз", али не наводи више детаља о наводном проналаску 15 килограма експлозива у бизини Газиместана.


Ракић и Дадарио: Спречити провокације, Кфор да обезбеди мир 

Председник Српске листе и Кризног штаба Горан Ракић вечерас је у телефонском разговору упознао команданта Кфора Лоренца Дадариа са безбедносном ситуацијом на терену и указао му на узнемиреност српског становништва.

Саговорници су се сложили да се не смеју дозволити провокације и да је Кфор у складу са резолуцијим СБ УН 1244 ту да обезбеди мир. 

Кфор ће настојати да са свима ради на одржавању мира, поручио је Дадарио, а договорено је да командант Кфора и Ракић у наредним данима буду у сталној вези те заједно прате ситуацију.


Читаку: Неко жели инциденте на КиМ

Косовска амбасадорка у САД Вљора Читаку оценила је вечерас, поводом проналаска експлозива, да је очигледно да је "неко" заинтересован за дестабилизовање Косова и изазивање инцидената, уочи сутрашњег гласања о трансформацији косовских безбедносних снага у војску. 

Читаку је то написала на свом налогу на Твитеру. 

Косовска полиција управо је открила 15 килограма експлозивног материјала у близини Газиместана. Очигледно је да је неко заинтересован за дестабилизовање Косова и изазивање инцидената дан уочи гласања о КБС (косовским безбедносним снагама), навела је Читаку на свом налогу на Твитеру. 

У одвојеној поруци на Твитеру оценила је да је сутра веома важан, „историјски дан“, јер ће Косово усвојити закон, који омогућава формирање војске. 

Она тврди да тај корак не представља претњу ни по кога, као и да није усмерен ни против кога. 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести