Уместо о банкроту Црне Горе, Ђукановић прича о Србији

ПОДГОРИЦА: Посланик и један од лидера владајућег ДФ-а Милан Кнежевић критиковао је председника Мила Ђукановића због поновног бављења наводним "малигним српским утицајима" у Црној Гори јер је, каже, од њега очекивао да народу каже колико је фабрика, школа и болница отворио за три деценије владавине, као и да је држава банкротирала због њега.
Milan knezevic YT
Фото: Youtube Printscreen
Такође, каже Кнежевић, могао је рећи колико је у времену пандемије обезбедио вакцина и шта је урадио да наш здравствени систем да спремно дочека овај глобални изазов.
 
“Уместо тога, поново се бавио Србијом, најављивао нове ратове на основу искуства из деведесетих и по старом добром обичају претио свима који не мисле као он. Зато сад имамо најгору вест за грађане наше државе а то је јавно признање нашег државног руководства да не можемо вратити дугове, да ће нам из дана у дан падати кредитни рејтинг, и да више нигде нећемо моћи да пронађемо неопходна средства за пуко преживљавање", рекао је Кнежевић у изјави за подгорички портал Борба.
 
Подсетио је да је ЕУ почетком недеље одбила да преузме кредит Црне Горе од кинеске ЕКСИМ банке, а међународне црногорске обвезнице су доживеле највећи дневни пад у својој историји.
 
"Другим речима Црна Гора је банкротирала, и зато Ђукановић лови преостале Србе из 1918. пошто у 2021. захваљујући њему, а плашим се и неодлучности и неспособности челних људи владе, ћемо доћи у ситуацију да буквално просимо сваки евро по региону и свету”, поручио је Кнежевић.
EUR/RSD 117.1474
Најновије вести