Упали на прославу Дана Универзитета у Београду

БЕОГРАД: Током свечаног обележавања дана Универзитета у Београду дошло је до инцидента, када су представници удружења "1 од 5 милиона" ушли у зграду ректората Универзитета у Београду и блокирали улаз који, уз степенице, води у просторије те институције, и дозвољавају пролазак само запосленима.
univerzitet, tanjug
Фото: Tanjug arhiva

У згради Ректората су и представници Независног студентског покрета који стоје у холу, и повремено им добацују "Нећемо насиље, стоп насиљу".

Данас је, иначе, у Ректорату одржана свечаност поводом обележавања Дана Универзитета у Београду.

Након свечног дела, уприличен је коктел у дворишту Ректората. На коктел је у једном тренутку ушло 10-ак представника Удружења "1 од 5 милиона", који су у рукама држали, како су рекли новинарима, "лажне дипломе", које су желели да уруче учесницима свечаностима.

У једном тренутку, председница Студентског парламента Маргарета Смиљанић је испред улаза који је блокиран и једне и друге замолила да напусте зграду Ректората, јер то није место политичког сукоба и да не врше притисак на рад свих тела Универзитета.

Представници удружења су, пре него што су ушли у зграду, рекли новинарима да је њихов захтев да "ректорка, у име Универзитета, на РТС-у захтева разрешење Синише Малог", док се, како су рекли, "не одлучи о његовој спорној докторској дисертацији".

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести