Премијерка уручила кључеве за безбедњаке у Новом Саду

НОВИ САД: Премијерка Ана Брнабић уручила је данас кључеве првих станова изграђених за припаднике снага безбедности у Новом Саду.
3
Фото: Танјуг/ Јарослав Пап
Премијека је уручила 14 кључева новим станарима у зградама изграђеним у новосадском насељу Југовићево.
 
"Хвала свим припадницима служби безбедности на свему што радите да се сви ми, остали грађани осећамо безбедни и сигурно, али и вашим породицама, јер оне подносе највећи део те жртве, јер знају да је ваш живот сваки дан на линији која чини све нас друге безбеднима", поручила је Брнабић.
 
Она је навела и да је свих 2.000 станова, колико је предвођено у првој фази изградње у Новом Саду, већ продато, те најавила да ће се у том граду кренути у другу фазу, изградњу додатних станова, и то већ до краја лета.
 
"Прве породице ће се овде уселити већ данас, вечерас и желим вам да уживате у новим становима", поручила је Брнабић.

Фото: Танјуг/ Јарослав Пап
 
Србија данас озбиљна држава, брине о свим грађанима
 
Било је крајње време да држава уради нешто овако конкретно, као што је градња станова за припаднике безбедмосних служби и тиме покаже захвалност, али и каква смо држава данас - озбиљна, која брине о својим грађанима, поручила је данас премијерка Ана Брнабић, уручујући кључеве првих станова у Новом Саду.
 
"Држава која брине о породицама припадника служби безбедности, показује своју захвалност, гради перспективу за вас", рекла је Брнабић.
 
Она је навела да је пројекат изградње станова за безбедњаке сигнал и осталима, лекарима, учитељима, наставницима, васпитачима, професорима, ватрогасцима, свима који раде за државну службу и боре се за Србију, да постоји боље сутра.
 
"Да ће се ово радити и за њих, да ће се држава бринути о свима, јер тако сваки дан јачамо сваки сегмент друштва", рекла је премијерка.
 
"Хвала свим припадницима служби безбедности на свему што радите да се сви ми, остали грађани осећамо безбедни и сигурно, али и вашим породицама, јер оне подносе највећи део те жртве, јер знају да је ваш живот сваки дан на линији која чини све нас друге безбеднима", поручила је Брнабић и подсетила да је председник Александар Вучић покренуо пројекат 2018. године.
 
Подсетила је да ће се у Новом Саду кренути у изградњу нове ковид болнице, додатне зграде КЦВ, зграде научно-истараживачког института.
 
"Србија је данас другачија земља, постала је таква 2014. године. Данас је Србија јача него јуче, али слабија него што ће бити сутра", рекла је Брнабић.
 
Она је додала да је посебно поносна што на градилиштима нових станова раде домаће компаније.
 
"Прве породице ће се овде уселити већ данас, вечерас и желим вам да уживате у новим становима", поручила је Брнабић.
EUR/RSD 117.5814
Најновије вести