Усвојен лекс специјалис, у августу почиње изградња станова

БЕОГРАД: Скупштина Србије усвојила је данас лекс специјалис који ће омогућити изгардњу станова за припаднике војске, полиције и служби безбедности по субвенционисаним ценама, не већим од 500 евра по квадратном метру.
stanovi izgradnja
Фото: Tanjug (video)

До 2020. године биће изграђена 5.203 стана.

У првој фази реализације пројекта изградње јефтиних станова за припаднике снага безбедности до 2020, чија је вредност процењена на 64,35 милиона евра, биће изграђено укупно 1.578 станова, и то 190 станова у Врању, 188 у Нишу, по 200 у Краљеву и Крагујевцу и по 400 станова у Београду и Новом Саду.

Од укупно 5.203 стана, изградња 1.578 станова из прве фазе почиње крајем августа, најпре у Нишу или у Краљеву.

Станови ће се градити у типским стамбеним зградама, а у понуди ће бити гарсоњере, као и станови са једном, две, три и четири собе. 

Површина ових станова кретаће се од максимална 32 квадрата за гарсоњере, до 92 квадрата за четворособне станове. 

Изградња станова у складу са законом о посебним условима за реализацију пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности омогућиће да се реши највећи број нерешених стамбених потреба запослених у службама безбедности који деценијама нису успели да реше своје стамбено питање и представлеа јавни интерес Србије.

Реализација пројекта изградње јефтиних станова требало би позитивно да ће утиче и на раст бруто домаћег производа (БДП) у области грађевинарства, на упошлеавање домаће грађевинске индустрије, као и на повећање запослености, с обзиром на то да закон дефинише обавезно учешће домаћих фирми.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести