Утврђен ребаланс скупштинског буџета

БЕОГРАД: Одбор за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања данас је једногласно утврдио предлог измена скупштинског буџета за 2021. годину у висини од 2.288.388.000 динара који ће, како је рекао председник тог одбора Александар Мартиновић, бити достављен Министарству финансија на мишљење.
skupstina srbije, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

Генерални секретар Скупштине Србије Вељко Одаловић рекао је на седници одбора да ће трошкови горива посланика бити приказани на другим позицијама, односно да више неће бити приказани уз примања.

“До сада је врло често када су тражени извештаји ти трошкови били на позицији који су приказавани заједно са личним примањима са паушалом и стварао се утисак да су то нека велика примања која реално нису”, рекао је Одаловић.

Он је објаснио да трошкови више неће бити ретирани као лична примања.

“Када дође захтев за приступ информација од јавног значаја достављаћемо информације о стварним примањима и трошковима који су нешто друго”, рекао је Одаловић.

Према његовим речима, одвојиће се и паушал који се до сада водио на позицији плата стално запослених у парламенту.

Административни одбор је дао позитивно мишљење посланици Јединствене Србије да уз функцију посланика обавља и функцију потпредседника Управног одбора Кик бокс савеза Србије, као И посланику СНС Владимиру Маринковићу за обављање функције представника Републике Србије у Скупштини привредног друштва за одржавање и обезбеђивање објеката “Костолац услуге” доо Костолац.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести