Увели Великог брата као "врх" културе, а Стефан Немања им кич

БЕОГРАД: Интересантно је да они који су увели ријалити "Велики брат" у Србију у споменику Стефану Немањи, виде кич и шунд, рекао је данас председник Александар Вучић.
1
Фото: Tanjug
Он је тако прокоментарисао критике Странке слободе и правде на рачун споменика Стефану Немањи, који се поставља на Савском тргу.
 
"Увек сам се питао ко су људи који су у стању да тако лако доносе оцене", рекао је Вучић и истакао да је тај споменик радио један од највећих живих руских уметника, Рукавишњиков.
 
"Подижемо споменик родоначелнику српске државе и нећу пристати да Србија подиже споменик Великом брату", нагласио је Вучић и додао да је у Прионирком парку, где је била кућа Великог брата, било сметлиште и ужас.
 
"То је био први ријалити у Србији којим су уништавали свест, духовност народа. Не можете да наметнете Великог брата уместо Стефана Немање", истакао је Вучић.
 
Додао је да верује да ће Емир Кустурица одговорити на то што неки траже и да ће одговор бити врло убедљив.
 
Приметио је и да нема ствари коју уради, а да неко не каже да то није добро - било да је то аутопут, пруга, фабрика или нешто друго...
 
"То је противљење свему новом и бољем", каже Вучић и подсећа да нема одговора на његово питање зашто 75 година нисмо направили филм о Јасеновцу.
 
Нема га, истиче, јер наше лажне елите никад нису хтеле да се замерају некоме.
 
"Сада ће се први пут појавити филм о Јасеновцу, ја нећу да се стидим жртава, нити Немањића", рекао је Вучић.
 
Додао је да се управо зато и подиже Храм Светог Саве, у који су, каже, његови политички претходници, који га сад критикују, уложили десетоструко мање док су били на власти, неко актуелна власт у последње три године.
EUR/RSD 117.1474
Најновије вести