Весељи тврди: Иимам подршку Тајанија за визну либералитацију

ПРИШТИНА: Председник косовске скупштине Кадри Весељи тврди да је од председника Европског парламента, Антониа Тајанијем добио пуну подршку за визну либерализацију, као и да је са њим разговарао о даљим корацима који би требало да се предузму наредних месеци по том питању.
Kadri Veselji foto: Foto Tanjug/Boki
Фото: Foto Tanjug/Boki

Приштинска Епока је цитирала Весељија, који тврди да је Тајани обећао да је ЕП спреман да процесуира одлуку представника ЕУ, чим Европска комисија изађе са позитивним извештајем о визној либерализацији, наводи се у УНМИК-овом преш клипингу.

Пацоли: Земље Квинте саветовале да КИм не аплицира за СЕ

ПРИШТИНА: Косовски министар спољних послова Беџет Пацоли изјавио је да су земље Квинте саветовале да Косово за сада не аплицира у чланство у Савета Европе, јер нема довоољну подршку и јер се та отрганизација тренутно суочава са финансијском кризом.

Он је то саопстио члановима Одбора за спољне послове косовске скупштине, где је поднео извештај, преноси приштински Зери.

Пацоли је додао да ће Косово ускоро аплицирати за чланство у Интерполу и да њедово Министарство напорно ради на прикупљању признања независности Косова.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести