Весић: Неће нас спречити да помажемо Србе на КиМ

ЈАРИЊЕ: Заменик градоначелника Београда Горан Весић, којем је јутрос забрањен улазак на Косово и Метохију, рекао је да та забрана неће спречити да Београд настави да помаже Србе на КиМ.
vesich_kim_zabrana
Фото: Танјуг (видео)

"Ја сам на нашој страни административног прелаза. Делегација Београда која је кренула у Косовску Митровицу је заустављена од стране косовске полиције. Показали су нам обавештење да је мени лично забрањен улазак на КиМ, из разлога, како су рекли, претње по националну безбедност те самопроглашене државе", рекао је Весић.

Делегација Београда у Косовску Митровицу кренула је како би потписала Повељу о братимљењу два града и да посети радове на изградњи два објекта који Београд финансира - зграда за 40-ак породица избеглих из других делова КиМ и парк за децу.

"Тиме је Приштина јасна показала колико поштује Бриселски споразум и како се односе према Србима на КиМ, јер очигледно деца у Косовоској Митровици не смеју да имају парк и игралиште", рекао је Весић за ТВ Прва.

Весић је додао да је делегација била најављена по свим прописима и да је посета била најављена у медијима, тако да се знало да ће доћи на КиМ, као и да је ово трећи или четврти пут да он долази на КиМ, јер је циљ да се помогне нашим људима.

"Била су два џипа, вероватно су очекивали да ћемо ми правити неки инцидент, мада су полицајци били више него коректни и сами су се извињавали. То само говори да обицни људи желе сарадњу. Да је Хоти желео да направи дечје игралиште у Прешеву, ми га не бисмо спречили, јер је нормално да се граде дечја игралишта", рекао је Весић.

Он је додао да ће Београд сигурно потписати Повељу о братимљењу, ако не у Косовској Митровици, онда у Београду.

"Наставићемо да градимо и зграду и дечје игралиште и наставићемо да помажемо наш народ. Да ли ћу ја моћи да долазим или не, то је мање важно, али ћемо у сваком случају бити присутни. Не могу да нас спрече да помажемо Србе на КиМ", рекао је Весић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести