Весић: Нећу бити министар, Ђурић амбасадор у САД

БЕОГРАД: Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је вечерас да неће бити министар у новој Влади Србије и потврдио да ће шеф Канцеларије за КиМ Марко Ђурић бити амбасадор Србије у Вашингтону.
Goran Vesić Foto: Tanjug/ F.Krainčanić
Фото: Танјуг/Филип Краинчанић

"Мени је част када се сваки пут када се формира влада моје име помиње међу онима који би могли бити министри. Очигледно да део јавности мисли да свој посао радим добро и то је за мене нека врста похвале. Ја ћу остати у Београду, тако да нећу бити министар. Ја сам део политике СНС и Александра Вучића и срећан сам што сам у тиму који је урадио велике ствари за Србију", рекао је Весић у емисији "Усијање" на Курир телевизији.

Он је истакао да председник Србије Александар Вучић опрезно приступа формирању владе која, како је навео, мора да настави рад садашње владе.

"Много је важно да та влада буде квалитетна и обезбезди политичку и економску стабилност земље", сматра Весић и додаје да постоје "многи који су заинтересовани" да Србија не буде стабилна и независна.

Весић је потврдио да ће шеф Канцеларије за КиМ Марко Ђурић бити нови амбасадор у Вашингтону.

Он је критиковао опозицију и медије "који су јој наклоњени" због напада на Ђурића, нагласивши да је он водио преко 220 преговора у вези са КиМ.

"Марко Ђурић је један од најбољи политичара у овој земљи и жалосно је каква се кампања води против њега. А Србија ће бити поносна на то што он ради, а председник Вучић добро зна шта ради. Имаћемо некога ко ће моћи да парира Албанцима и бори се за нас у САД", рекао је Весић.

Такође је критиковао опозицију због напада на споразум у Вашингтону, али и на фонтану на Славији и многе друге пројекте.

Весић је оценио да може да буде боље, али да ова земља напредује и да је ситуација боља него пре осам година.

Он је нагласио да је Вучић први пут успео да наметне да се чује српски глас у западним земљама и оценио да је Вашингтонски споразум резултат сјајне спољне политике коју води српски председник.

"Нађите земљу у свету чији председник има такву фреквенцију сусрета са светским лидерима", рекао је Весић и подсетио да се српски председник више пута сретао с лидерима највећих светских сила.

Он је додао да је посета специјалног изасланика Беле куће за преговоре Београда и Приштине Ричарда Гренела Србији важна јер ће се видети са председником Вучићем и другим званичницима, додавши да је он уложио велике напоре у решавању косовског проблема.

Весић је рекао да је пре осам година на КиМ постојала подељена политичка сцена, а да су данас Срби уједињени.

Он је, такође, навео да је Београд изгубио велики новац због корона вируса.

"Све мере које је Влада Србије доносила су биле да би се сачувала радна места и срећан сам јер мислим да смо успели у томе", рекао је Весић.

Он је истакао да се сваке вечери контролише радно време око 200 локала, а да је јуче било пет локала који то нису испоштовали.

Весић је додао да циљ није кажњавање већ да се људи упозоре да морају да чувају своје и здравље других људи тако што ће поштовати мере.

Он је додао и да је од Владе затражено да се за електричне тротинете установе правила, као и за бицикле.

"Не зна се какву заштиту треба да имате, којом брзином сме да се вози, нити која је дозвољена старост", указао је Весић.

Како је навео, циљ није забрана употребе тротинета већ регулисање њиховог коришћења.

"Имате децу од 12 година која возе, шта ћемо са њима да радимо?", упитао је заменик градоначелника Београда.

Весић је најавио и скори тендер који би донео и нов начин наплате јавног превоза у престоници, а на питање о смањењу цене карата, рекао је да се о томе може резговарати када сви почну да плаћају карте.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести