Весић: Вучић показао да води рачуна о свим грађанима Србије

БЕОГРАД:  Председник Србије Александар Вучић је показао да је одговоран државник и да веома води рачуна о сваком грађанину Србије, изјавио је члан Председништва СНС Горан Весић.
Goran Vesić Foto: Tanjug/ F.Krainčanić
Фото: Танјуг/Филип Краинчанић

Ово је рекао поводом Вучићевог захтева да се аболирају и ослободе сви прекршајно кажњени због насилног упада у РТС и током протеста испред Председништва Србије, осим оних који су починил кривична дела.

"Ђилас је позвао Вучића да аболира оне који су ухапшени чиме је показао потпуно незнање, што није чудно с обзиром да он не познаје како функционише држава нити га је то икада интересовало, осим у смислу да се богате његове фирме и да он лично има корист од тога, а показао је и да му уопште није стало до људи са којима је упадао у РТС и правио насиље", рекао је Весић гостујући на Студију Б.

Како је додао, Ђилас је захтевом да Вучић аболира све људе који су ухапшени и осуђени показао да му апсолутно није стало до тих људи јер је тиме признао да су ти људи починили кривична дела.

"Драган Ђилас их је, као први сарадник фашисте Бошка Обрадовића који је организовао упад на РТС, прво послао тамо, починили су кривична дела и прекршајна дела, а онда је признао да су починили кривична и прекршајна дела и сада моли Вучића да их спасе, односно да их аболира, истог оног Вучића за кога је јуче, пред Председништвом, тврдио да нема никакав легитимитет и да треба да поднесе оставку", рекао је Весић.

Навео је да је Ђилас показао да га уопште не интересује судбина тих људи и додао да су чак и деца који су данас протестовала у знак подршке свом другу Павлу Цвејићу, који је један од ухапшених, рекли да опозиција на њима скупља политичке поене.

"Нема тога на чему Драган Ђилас неће покушати да скупи неки политички поен и овим данас што је урадио показао је колико он бескрупулозан када је у питању политика", рекао је Весић.

Вучић је данас затражио од надлежних органа да аболирају и ослободе све учеснике протеста који су прекршајно кажњени због насилног упада у РТС и током протеста испред Председништва Србије.

Председник је, међутим, рекао да никад неће аболирати одговорности оне који су на протесту носили моторну тестеру и нападали полицајце.

"Ту је председник потпуно у праву. Они који су унели моторну тестеру, нападали полицајце, ти људи треба кривично да одговарају јер то су кривична дела… то су људи који су дошли са намером да почине насиље, да повреде некога", рекао је Весић.

Навео је да није нормално да грађани Београда плаћају штету на јавној инфраструктури града коју нанесу учесници протеста.

“Према закону они који организују протесте су обавезни, осим да воде рачуна о реду на протестима, да надокнаде сву штету која настане на јавној инфраструктури. Према томе, они који су се декларисали као организатори протеста мораће убудуће да плаћају штету”, рекао је Весић. 

Он је захвалио министру унутрашњих послова Небојши Стефановићу и припадницима МУП-а на одмереној и професионалној реакцији током протеста. 

Истакао је да је полиција показала висок степен професионалне издржљивости и да није дала повода онима који желе насиље да полиција буде укључена у то. 

“Захвалан сам им на тој заиста професионалној реакцији и они су веома много учинили да заштите град Београд јуче и прекјуце када су насилници око Ђиласа покушавали да изазову крвопролиће на улицама града”, додао је Весић. 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести