Весић замрзао штрајк, гладоваће ако се настави уцењивање државе

БЕОГРАД: Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да је његова одлука о почетку штрајка глађу, који је најавио за данас, одложена, али да је и даље на снази и да ће започети штрајк глађу оног тренутка када "хулигани" буду наставили да уцењују државу и прете штрајком глађу.
Goran Vesić Foto: Tanjug/ F.Krainčanić
Фото: Танјуг/Филип Краинчанић

"Моја одлука о штрајку глађу је мотивисана жељом да скренем пажју на насиље које фашисти врше у Београду и да се уништава градска имовина, рекао је Весић на конференцији за медије у Скупштини града.
Казао је да ће заједно са градским и општинским одборницима у Београду остати у Скупштини града и скупштинама општина.

"Бићу све време у Скупштини града и започећу штрајк глађу истог часа када то будем видео", рекао је Весић.
На овај начин желимо да чувамо Скупштину града од насиља, поручио је Весић.
Председник Скупштине града Никола Никодијевић је рекао да се донетом одлуком бране демократске тековине, уставни поредак и изборна воља грађана.
Власт се добија и губи на изборима, а између два изборна циклуса политички дијалог одвија се на седницама скупштине и унутар инсититуција. То што неки желе да их замене улицом, не значи да ћемо на улицу пристати, рекао је Никодијевић.

Он је додао да су грађани, пре годину дана дали поверење СНС и СПС, да спроводе програм који су кандидовали, те да њихови представници имају обавезу према грађанима да се боре за развој града.

Весић је претходно изјавио да је циљ његове одлуке да ступи у штрајк глађу, коју су подржали функционери града и градски одборници, да се скрене пажња јавности на, како је рекао, "хулигане, дивљање на улицама Београда и спрецавања да се град развија".
Такође, посланици владајуће коалиције боравиће од данас у Скупштини Србије како би је одбранили од оних који насиљем, дивљаштвом, рушењем, фашизмом покушавају да преузму власт и промене изборну вољу грађана, али за сада неће ступити у штрајк глађу, изјавио је раније данас посланик Српске напредне странке (СНС) Александар Мартиновић.

Мартиновић је на конференцији за новинаре у парламенту којој су присуствовали и посланици владајуће коалиције - СНС, СПС, СДПС, НС-УШ, Покрета социјалиста, рекао да је јутрос имао консултације с председником странке Александром Вучићем и да је донета одлука да за сада не ступају у штрајк глађу. 
Министар одбране Александар Вулин је, такође, најавио да ће се након састанка са Вучићем изјаснити у 14.45 сати да ли ће, као што је и најавио, штрајковати глађу у Скупштини Србије.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести