Влада донела више одлука, усвојен е-папир....

БЕОГРАД: Влада Србије усвојила је Програм за поједностављење административних поступака и регулативе „е-Папир“ за период 2019-2021. године.
Vlada Republike Srbije BLucic.JPG
Фото: Дневник (Бранислав Лучић)

Усвајање програма је предуслов за свеоубухватну и системску реформу јавне управе у делу који се односи на повећање ефикасности у области административних поступака и унапређење квалитета у пружању јавних услуга за привредне субјекте. 

Усвојеним документом поједностављује се и дигизализује административни поступак који се односи на привреду, чиме се постиже сигурност, транспарентност и предвидивост пословног окружења и смањује административно оптерећење на привреду, наводи се у саопштењу Канцеларије Владе за сарадњу с медијима. 

Такође, на седници је усвојен Акциони план за спровођење Стратегије превенције и сузбијања трговине људима, посебно женама и децом и заштите жртава за 2019. и 2020. годину.

Усвајањем овог документа додатно се усклађује законодавство са правним тековинама Европске уније и стварају услови да се проактвно делује на овом пољу-идентификацији, заштити жртава и санкционисању одговорних за трговину људима.

Чланови владе усвојили су Решење о додели средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења, којим је 470 милиона динара распоређено на 150 институција и организација које су учествовале са својим пројектима на јавном конкурсу Министарства правде, расписаном у априлу ове године.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести