Влада Србије предлаже празник Ћирила и Методија - 24. мај

БЕОГРАД: Влада Србије усвојила је Предлог закона о допунама Закона о државним и другим празницима у Републици Србији којим се предлаже да 24. мај буде нови празник - Дан Ћирила и Методија.
vlada srbije, tanjug
Фото: Танјуг (Видео)

Овим празником обележаваће се Дан словенске писмености и културе, коју су утемељили словенски просветитељи Ћирило и Методије, оснивачи словенске књижевности и творци првог словенског писма - глагољице, саопштено је из Владе.

На данашњој седници усвојен је и Предлог закона о потврђивању Споразума између влада држава учесница Црноморске економске сарадње (БСЕЦ) о сарадњи у пружању помоћи у ванредним ситуацијама и хитном реаговању на природне и изазване катастрофе.

Чланови владе усвојили су и одлуку о образовању Радне групе за израду Нацрта закона о Меморијалном центру "Старо сајмиште" који ће, пре свега, омогућити да се не забораве историјске чињенице и ода почаст страдалима у овом логору, напомиње се у саопштењу.

Додаје се да ће се доношењем овог закона обезбедити прикупљање, обрађивање и обезбеђивање података о страдалима на једном месту.
Такође, Влада је усвојила и Програм о распореду и коришћењу средстава за субвенције за Агенцију за безбедност саобраћаја за 2019. годину.

Средства у износу од 66.000.000 динара користиће се за спровођење медијске кампање за подизање свести о безбедности саобраћаја, коју ће спровести Агенција за безбедност саобраћаја, наводи се у саопштењу Владе.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести