Влада Србије: Разговори с ММФ-ом теку по плану

БЕОГРАД: Желимо да демантујемо информације објављене на порталу „Политика“, где се инсинуира да је мисија Међународног монетарног фонда (ММФ) отишла из Србије незадовољна и да са ММФ није постигнут договор око новог аранжмана, наводи се у владином саопштењу.
vlada srbije
Фото: Youtube Printscreen

Влада Републике Србије, како се наводи, жели још једном да нагласи да се разговори о новом аранжману одвијају према плану и без икаквих проблема, а што је потврдио и сам ММФ у свом званичном саопштењу.  

Сви састанци с ММФ-ом, који су одржани током ове недеље, завршени су успешно. Разговори ће се наставити током јуна и очекује се потписивање новог аранжмана током лета. Нови програм, заједно са циљевима које програм треба да испуни, су скоро у потпуности договорени. Са ММФ-ом имамо висок ниво и разумевања и слагања око тога шта треба да се уради наредних година, изјавила је председница Владе Србије Ана Брнабић.  

Брнабић се претходно ове недеље састала с делегацијом Међународног монетарног фонда, предвођеном шефом Мисије Џејмсом Руфом и сложила да су реформе током претходне три године дале добре резултате и да је важно наставити структурне реформе.

Председница Владе изјавила је тада да је први квартал био изузетно добар и да Влада наставља да ради као и до сада и да „нема простора за опуштање, како би се постигли жељени резултати у овој години“. Циљ Владе је да се постигне одржив и димамичан економски раст, рекла је Брнабић, каже се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести