Влада Србије усвојила више предлога закона

БЕОГРАД: Влада Србије утврдила је на данашњој седници Предлог закона о жиговима, чиме ће се у домаће законодавство унети решења која се већ дуги низ година примењују у националним законодавствима већине европских земаља.
vlada srbije
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

Како је саопштено из Владе, предложеним решењима успоставља се ефикаснији систем заштите жигова, осигурава правна заштита носиоцима жигова у односу на кривотворену робу која се налази у транзиту и омогућава примена савремене технологије.

Влада је утврдила и Предлог закона о безбедности и здрављу на раду којим се ова област даље усклађује са законском регулативом Европске уније, посебним конвенцијама Међународне организације рада, коју је Србија ратификовала и која одговара стварним потребама, како би се обезбедила правна сигурност и транспарентност у његовој примени.

Циљ закона је, пре свега, спречавање повреда на раду, професионалних болести и болести у вези с радом.

Влада је усвојила и Предлог закона о посебним поступцима ради реализације пројеката изградње и реконструкције линијских инфраструктурних објеката од посебног значаја за Републику Србију. Ови пројекти, вредни око пет милијарди евра, представљају линијске инфраструктурне објекте који се граде у дужинама од неколико десетина километара и на неколико хиљада катастарских парцела.

Поред изградње нових државних путева, планирана је реконструкција и рехабилитација постојећих у дужини од 5.000 километара, ради побољшања постојеће путне мреже, као и реконструкција и рехабилитација јавне железничке инфраструктуре.

За лечење оболелих од ретких болести, влада је обезбедила додатних 150 милиона динара, тако да ће укупни буџет ове године намењен њиховом лечењу износити 2.150.000.000 динара, додаје се у саопштењу са седнице Владе.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести