Војвођански Хрвати поздравили реакцију Пуповца на графит у Новом Саду

ЗАГРЕБ: Демократски савез Хрвата у Војводини (ДСХВ) изразио је данас забринутост због претеће поруке у Новоме Саду и позитивно оценио реаговање председника Самосталне демократске српске странке (СДСС) Милорада Пуповца.
RTV/printscreen
Фото: RTVRTV/printscreen

Како се наводи у саопштењу ДСХВ које је потписао председник Томислав Жигманов, такве поруке нису само део "фолклора" навијачких група или садржаја присутних на друштвеним мрежама, већ, како је рекао, видљивост "добијају и у другим, опаснијим, просторима јавности", преноси Хина.

"ДСХВ поздравља брзу и ефикасну реакцију новосадских власти на прикривању застрашујуће претеће поруке с графита, али жељели смо да чујемо и речи осуде овог срамног дела представника не само локалних власти, које су изостале", наводи Жигманов.

У новосадском насељу Детелинара јуче је исписан велики графит мржње "Убиј Хрвата да шиптар нема брата", што је лидер СДСС-а осудио и дао "безрезервну солидарност и подршку свима који то осећају као претњу", а посебно Томиславу Жигманову, председнику ДСХВ-а и Јасни Војнић, председници ХНВ-а.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести