Вучевић: Хоћемо правни одговор на неодговорне оптужбе

БЕОГРАД: Потпредседник СНС Милош Вучевић каже да је део опозиције прешао границу политичке борбе оптужбама да је председник Србије умешани у случај производње наркотика и додао да по том питању не сме остати никаквих сумњи, што ће, сматра, бити и потврђено у правном поступку.
vucevic
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

Додаје да ово више није политичка борба, већ дестабилизација државе.

Кривичну пријаву против председника Вучића и његовог брата поднео је, каже, како би тужилаштво и надлежни органи утврдили шта је истина и како би се ставила тачка на пласирање лажи у јавност без икакве одговорности оних који то раде.

"Последњих 20 дана засути смо оптужбама најгоре врсте, сви тврде да имају доказе, а нико не подноси кривичне пријаве. На тако тешке квалификације не реагује тужилаштво, не поступа по службеној дужности. У народу ће остати дилема и питање шта се заиста десило. Због тога сам поднео кривичну пријаву", нагласио је Вучевић за ТВ Пинк.

Додаје да у овом случају није реч о физичком лицу, већ о институцији и да се нигде у свету не могу чути такве оптужбе на рачун председника, као у Србији, да је умешан у аферу око производње наркотика, без икакве одговорности оних који пласирају такве лажи. У пријави је, како каже, фактографски навео све оптужбе дела опозиције и на тужиоцу је оставио да квалификује дело.

"На тужилаштву је да саслуша оне које треба, изведе доказе и каже има ли елемената дела или нема. Ако има елемената дела, ми смо у озбиљном проблему као држава, а ако нема елемената дела неко ће морати да одговара зашто је 20 дана износио лажне оптужбе на рачун председника", нагласио је Вучевић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести