Вучевић и Радојичић уз своје колеге са севера Косова

НОВИ САД: Градоначелници Београда и Новог Сада, др Зоран Радојичић и Милош Вучевић, упутили су писмо подршке колегама из општина на северу Косова и Метохије у којем већинско становништво чине Срби, а који су у уторак поднели оставке као реакцију на неразумне мере које је увела Приштина.
srbi kosovo
Фото: Танјуг/ Сава Радовановић

Градоначелници највећих српских градова истакли су снажну подршку колегама из Северне Митровице, Лепосавића, Зубиног потока и Звечана и додали:

Уз вас смо у овом тешком моменту за српски народ на Косову и Метохији. Ми знамо колико је ваша улога важна и да радите веома значајан и тежак посао. Ви сте прва линија којој се грађани обраћају и на вас у свакодневном животу највише рачунају. Због тога је ваша борба од неизмерног значаја, нагласили су Радојичић и Вучевић у заједничком саопштењу из њихових Кабинета.

Челници Београда и Новог Сада разумеју да су околности у којима раде њихове колеге на Северу српске покрајине веома тешке, а да су последњих дана у многоме отежане.

Због тога вас подржавамо да истрајете у својим напорима да обезбедите поштовање људских права и међународних споразума као и економски опстанак наших људи. Управе Београда и Новог сада су вам на располагању за сваки вид подршке која вам је потребна, наводи се у саопштењу Вучевића и Радојичића.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести