Вучевић: И за Србију и за СНС је важно да Вучић настави да ради

БЕОГРАД: Потпредседник СНС и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је да је за Србију, а и за СНС веома битно да председник Александар Вучић настави да обавља посао којим се бави - да мења ствари на боље.
Potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Foto: V. Fifa
Фото: Фото: В. Фифа

Вучевић је поново упоредио председника Србије с фудбалером Барселоне Лионелом Месијем и додао да је Вучић српски Меси и да га не треба мењати.

Гостујући на ТВ Хепи, Вучевић је пецизирао да такво мишљење о председнику има већина чланова СНС.

Вучић није неко ко је политички истрошен, неко коме пада кредибилитет, човек је који је неспорно препознат у народу као лидер, мења ствари на боље. И да ми променимо човека на пола утакмице не знам због чега, не могу да разумем и искрено сам против тога, рекао је Вучевић и додао да нема логике зашто би СНС мењала Вучића.

Говорећи о ситуацији на КиМ и данашњој посети специјалног изасланика за КиМ Ричарда Гренела, Вучевић сматра да ће се притисци наставити, али да свима мора да буде јасно да када дође до споразума, он не може да буде на искључиву штету Срба.

Очекује нас нови талас притисака, видећемо шта ће Приштина урадити, по питању такси које морају бити укинуте, рекао је Вучевић и додао да као што се Пришитна бори за свој итегритет, и Србија се бори за свој и интегритет и наицонални идентитет.

Додао је да је све што се до сада нудило Београду као решење у односима с Приштином било против интереса Срба и Србије.

Мислим да ће се наставтити притисци, и преседник и влада и сви треба да кажу да смо за постизање споразума, али да он не може да буде на штету или искључиву штету Србије и српских интереса, рекао је он и оценио да је Србија оштећена до сада толико да за то може бити пример у уџбеницима.

Подсетио је да Србија брине о Србима на КиМ, али и томе шта ће бити са Србима у ЦГ, са СПЦ, РС и српским општинама у Федерацији БиХ шта ћемо са то мало Срба у Хрватској.

Било би лепо да Срби остану и опстану под српским именом, рекао је потпредседник СНС и додао да су сви свесни да би лакше било другачије. Из тог разлога, како је додао, 2021. година биће врло тешка за српски народ, због пописа, када ћемо добити нову слику колико нас има.

Говорио је да је Војводина доживела девастацију и деградацију након 2000. и да то није она Војводина о којој смо учили. Да је све продавано за "тепсију рибе" тајкунима, другарима, да је посебно угрожен јужни Банат и северни...

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести