Вучевић: Континентал ће задржати младе у нашем граду

Нови Сад је добио моћну хајтек фабрику, која ће младе стручњаке задржати у нашем граду, оценио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.
Gradonačelnik Miloš Vučević Foto: Dnevnik.rs
Фото: Градоначелник Милош Вучевић Фото: Дневник.рс

„Након што је 600 домаћих инжењера већ почело да остварује своју каријеру у престижном немачком "Континенталу", гиганту ауто-индустрије, поносан сам што сам данас у друштву председника Србије Александра Вучића имао част да присуствујем отварању тзв. "brownfield" погона, који је прва фаза целокупне инвестиције од 140 милиона евра и који је смештен на 8.000 квадратних метара производног и пословног простора у Индустријској зони Нови Сад, Север 4“, каже Вучевић.

Подсећа да "Континентал" развија напредна електронска решења за кабине возача у возилима, а да у Новом Саду важи за идеалног послодавца који даје високу финансијску компензацију, уз одличне услове рада и могућност континуираног стручног профилисања.

„Ово су, сигуран сам, све разлози који ће наше младе инжењере задржати у граду који толико воле, а сигурно ће привући и неке нове становнике. Наш циљ је да живот свог народа учинимо бољим, а ово је један од путева који ће нам то обезбедити. Наиме, инсталација прве опреме и почетак производње очекујемо у другом кварталу 2021. године.

У другој фази, у правој "greenfield" инвестицији, чија се реализација очекује до краја 2022. године, "Континентал" започиње радове на изградњи нове фабрике код Каћа. Планирано је да нова зграда погона има више од 30.000 м2 производног и пословног простора, а предвиђено је да посао нађе нових 500 радника. Живео Нови Сад, живела Србија“, рекао је Вучевић!

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести