Вучевић: Нема употребне дозволе ако инвеститор не ради по закону

НОВИ САД: Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, који је наредио ванредну инспекцијску контролу на градилишту „Променаде”, каже за „Дневник” да је инспекција утврдила да све тече у складу с грађевинском дозволом и подземне воде не угрожавају градску канализацију.
milos vucevic
Фото: Dnevnik (Branislav Lučić)

Бесмислене су приче о томе да та вода угрожава зграде на Лиману, нагласио је градоначелник Вучевић.

Како додаје, неће бити никаквог потапања, нити би Град дозволио да неко уради тако нешто.

Веома је важно да и инвеститор и грађани знају да Град Нови Сад неће издати употребну дозволу инвеститору, ако не буде све урађено у складу са законом и по правилима струке, поручио је градоначелник. 

Он је рекао да проблем с подземним водама није никаква новотарија нити се нешто десило преко ноћи. Како је навео, цео тај потез је био одмах скениран и утврђено је да инвеститор има пројекат како да се носи с тим изазовом.

Фото: Dnevnik (Branislav Lučić)


Није то летећи тањир

Инвеститор је у буџет Града директно уплатио 40 милионаа евра, 31 милиона за грађевинску парцелу, и девет милиона за комунално опремање, плус вредност објекта, који није летећи тањир да одлети из Новог Сада, нити та земља може да оде из Новог Сада ни у Јужну Африку, ни у Румунију, ни у Пољску, ни било где.


Све време извођења радова по грађевинској дозволи, Јавно комунално предузеће „Водовод и канализација” је дозволила привремено испумпавање воде у канализацију, које је у таквом обиму да аспосолутно не угрожава безбедност канализације, каже градоначелник.

Мислите, додаје, да би у Граду неко дозволио да се уради нешто што може угрозити безбедност људи?

Ја живим у овом граду, моја деца ту одрастају и иду у школу и нећу нигде да идем, да ли заиста мислите да бих урадио нешто лоше, нешто нажао?, казао је Милош Вучевић.

Он је навео и да је Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинарство и рударство издао инвеститору дозволу за истраживање подземних вода. 

Ако не буде све како закон налаже и ако струка не потврди да је то најбоље, најбезбедније и најцелисходније решење, инвеститор неће добити употребну дозволу. Не постоји могућност и модалитет да урадимо тако нешто, ако не добијемо потврду да је инвестиција завршена како треба. Ту никакве дилеме нема, поручио је Вучевић.

Казао је и да не жели да буде део кампање лошег опхођења према инвеститорима у Новом Саду, зато што сматра да то није добро за будуће инвеститоре, осим тога, веома поштује инвеститоре који инвестирају у Град Нови Сад.

Е. Марјанов

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести