ВУЧЕВИЋ: Повезаност клана Беливука са државним структурама мора добити епилог на суду

Потредседник СНС и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је да афера прислушкивања, али и повезаност клана Вељка Беливука са одређеним државним структурама мора добити епилог не само у медијима, већ и у инститицијама система.
vucevic2, fifa
Фото: Дневник (В. Фифа)

Он је гостујући у јутарњем програму телевизије Пинк, на питање да ли се плаши за свој живот, а поводом информација да је И он био био мета прислушкивања и праћења рекао да се не плаши, јер не ради ништа што није у интересу грађана и ништа што је незаконито.

Борим се за свој град, своју државу, своју странку. Али кажем немам конкретне податке за себе. За разлику од мене, председник је добио разговоре и то је неспорна чињеница. Оно што се мора утврдити, ко је смео да пришлушкује председника, под чијом наредбом,, шта су радиле друге службе, ко је наредио да се прислушкује породица председника, ко се усудио да Беливуку да заштиту и потпору коју је имао и формалну и неформалну. Они нису направљени сами од себе, они су направљени системски и озбиљно- нагласио је Вучевић и истакао да је посебно иритантно да неко ко се представља као великосрпски навијач, иде у Црну Гору да помаже некоме ко говору о великосрпској хегемонији и угрожавању Црне Горе.

- Њихов партиотизам нестаје каде је економски интерес у питању, што би можда могло да покаже где су заиста газде. Србија мора да избаци све те банде из које год државе да су дошле и да се они врате у своје матичне државе – рекао је он.

Поводом писма који је посланик Владимир Ђукановић упитио председнику државе где је написао да клан Вељка Беливука није могао да ради без помоћи одређених чланова СНС каже да је он написао оно што вероватно већина мисли.

-У свему бих могао са њим да се сагласим осим оног последњег где каже да ако нешто не деси да он неће учествовати. Сви морамо да прихватимо да ови процеси трају да би се решили. Нема потребе да Влада Ђукановић који је искрен човек и добронамереан да подигне додатно тензију јер мислим да све иде у том правцу да ћемо видети ко је организатор свега – нагласио је Вучевић.

Први човек Новог Сада истиче да очигледно у овом тренутку постоји неколико паралелних процеса за које се сада поставља питање да ли су међусобно повезани. 

Пре свега то је питање повезаности кавачког клана са одређеним политичким структурама. Да ли је иста државна структура које је помагала клану и била повезана и са прислушкивањем председника али и праћења његовог старијег сина Данила. И онда долазимо до кулминације да је неколико стотина специјалаца морало да обезбеђује откривање споменика Стефану Немањи. Управо та питања заслужују одговоре и на та питања ми морамо да добијемо одговоре – изричит је.

Вучевић је подсетио и да су и на Председништву СНС, када су доносили одлуку о формирању нове владе, борба против организованог криминала представљена као приоритет.

Сада више нико нема дилему то није била само прича и да држава има снагу да се обрачуна на организованим криминалом. Држава је увек јача од било које организоване криминалне групе и да је држава далеко јача и организованија него што је била пре пар година. Али немам сумње када гледам онај снимак вежбања са снајпером да је мета био председник. И у свему томе има сличности са земунским кланом јер су атентат на премијера управо извршили када су почели да губе позиције и тло под ногама.. Овде имате тај исти моменат да држава одлучно креће у борбу против организованог криминала, они крећу ка екстремнијим подухватима и припремају се на за екстремније захвате. Али богу хвала није се то десило. Немам сумње да су вежбали гађање снајпером за председника Републике – рекао је на крају Вучевић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести