Вучевић: РВ и ПВО је сигуран чувар неба над Србијом

БЕОГРАД: Потпредседник владе и министар одбране Милош Вучевић данас је, са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем, обишао Команду Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране и поручио да су РВ и ПВО сигуран чувар неба над Србијом.
3
Фото: Министарство одбране

Командант РВ и ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић информисао је министра о организацији, структури, размештају снага и задацима тог вида Војске Србије, саопштило је Министарство одбране.

Након састанка са најодговорнијим старешинама у Ратном ваздухопловству и ПВО, министар је рекао да грађани Србије треба да знају да су РВ и ПВО гарант и сигуран чувар неба над нашом државом.

Како је указао, они 24 сата, сваки дан у току године, мотре шта се дешава над небом изнад наше државе, чувају ваздушни простор и гледају како да буду што оперативнији и ефикаснији део Војске Србије, одбрамбеног система државе.

"Разговарали смо о задацима који су пред нама, даљем наоружавању и куповини савремених уређаја, војне опреме, модернизацији, како да популаризујемо ВС, да добијемо нове пилоте и авиомеханичаре, да имамо већи број професионалних војника, већи број официра и подофицира и како да улажемо још више у инфраструктуру", рекао је Вучевић.

Министар је подвукао да су припадници Војске Србије део снажног одбрамбеног механизма земље.

Навео је да је поносан на све људе са којима се данас састао, свим официрима, подофицирима, са командантом РВ и ПВО генералом Жарковићем, начелником Генералштаба генералом Мојсиловићем.

"Сви заједно, као један тим, радићемо на томе да Војска Србије, конкретно РВ и ПВО буду увек и у сваком тренутку способни да изврше сваку наредбу, сваки задатак врховног команданта, председника Републике и да гарантују безбедност свим грађанима државе Србије", поручио је Вучевић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести