Вучевић: Вучић иде у САД да сачува интересе државе

БЕОГРАД: Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Милош Вучевић изјавио је да по ко зна који пут "пропали политичари" попут Вука Јеремића, за којег каже да је ведета погубне спољне политике и директно одговоран за то што је пресудом Међународног суда правде Косово удаљено од Србије, утркују ко ће више да "пљуне" сопствену државу и да подметне више лажи на путу њеног напретка.
vucevic
Фото: Tanjug (D. Goll, arhiva)

Јасно је да су сви они тешко исфрустрирани успесима председника Александра Вучића, који је вратио Србију да седи за столом за којим се преговара о будућности Косова и Метохије, а не да буде део менија на том истом столу, до чега су нас они довели. Потпуно је јасно да они не могу да се носе са успесима председника Вучића, али то је већ њихов проблем, а не разлог да узнемиравају грађане лажима и мрачним сценаријима о наводним издајама, предајама..., навео је Вучевић у саопштењу.

Он тврди да су Јеремић и бивши председник Борис Тадић били и сценаристи и главни глумци таквих трагедија некадашње српске спољне политике, да су својим "срамним и глупавим" потезима предали Косово и Метохију у руке свих који желе независност и да су за независност Косова урадили више и од разних албанских лобиста, и од ОВК -а, и од "модерених" шиптарских лидера, успут економски пустошећи Србију и пунећи своје џепове.

И такви би, по ко зна који пут, да нама држе лекције?! Боље да објасне како су тако „паметно“ водили земљу док су се дешавале невиђене националне трагедије: погром Срба 2004. године, програшење такозване независности Косова 2008. године, пресуда Међународног суда правде 2010. године, граница на Јарињу и Брњаку 2011. године. Срећа па је тај низ катастрофа за које су одговорни пропали политичари и њихова срамна дипломатија прекинут 2012. године доласком на власт Српске напредне странке. И сви ти напори и борба да се врате пропуштене шансе и даље трају, навео је Вучевић.

Он каже да председник Србије Александар Вучић иде у САД да се бори да сачува наше државне интересе и наш народ на Косову и Метохији.

Председник Вучић иде да се храбро, државнички бори свој народ, као и сваки пут до сада, и неће одустати без обзира не све прљаве кампање које воде Јеремић, Тадић и сва та политичарска багра која је исписивала најтужније странице наше косовску приче. И не очекујем да ће то разумети Вук Јеремић, јер то није у стању да разуме човек који је водио спољну политику тако што је на луксузна путовања потрошио 3,6 милиона евра, преко 200 хиљада евра на најскупље шампањце, и читава ботатства резиденцијалне станове... Јеремића занима само како да се поново домогне народних пара које је немилице трошио. За разлику од њега и њему сличних, грађани Србије навијају за своју будућност, за поштовану и успешну Србију, навео је Вучевић.

Шта би Тадић рекао током дуела с Вучићем?

Раније данас, Вучевић је оценио да је бивши председник Србије Борис Тадић последња особа која би требало да позива председника Србије Александра Вучића на телевизијски дуел и упитао га "шта би паметно могао да каже".

Порука за Бориса Тадића - поштујем Вашу фасцинацију камерама и рефлекторима, Вашу неописиву жељу за сликањем, по сваку цену, као и то да и даље, у некој форми, постојите на политичкој сцени Србије. Сматрам да краве које сте мазили и сликали се са њима нису највећи проблем политике коју сте спроводили и катастрофалних грешака које сте правили, али мислим да сте последња особа која би на ''сликање'' јер тако доживљавате и телевизијски дуел, требало да позива председника Србије, навео је Вучевић у саопштењу.

Он је упитао Тадића и шта би паметно могао да каже у ТВ дуелу.

Да се браните за пропуштене шансе, и то како сте успели да упропастите Србију, да продате Косово и Метохију, да грађане доведете до руба егзистенције?! Па тих смешних оправдања смо се наслушали. Уместо што сте два мандата молили и извињавали се разним странцима, дужни сте нам бар неки конкретан, аргументован одговор, каже Вучевић.

Пита и шта су грађани Србије имали од, како наводи, разних махинација и комбинација које су прављене у Телекому, када је за "директора" случајно постављен његов генерални секретар у Председништву.

Мислим на грађане, а не на грађанина Ђиласа, и вас одабране. И док сте, чињеница је, на личним рачунима скупљали милионе и милионе народних пара, да ли сте уопште размишљали о том народу, упитао је Вучевић.

Он каже да је стопа незапослености у Србији у априлу 2012. године износила 25,5 одсто, у Војводини чак 27,2 одсто.

Стопа незапослености у Србији у септембру 2020. године је испод 7,5 одсто. То је у нивоу најснажнијих европских економија. Тако председник Александар Вучић и Српска напредна странка воде Србију, закључује Вучевић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести