Вучевић: Све рађено да се отежа посета

БЕОГРАД: Блокаде и угрожавање безбедности током посете председника Вучића Косову показују да албанска страна није у стању да учествује у организацији договореног, као ни да издржи политички притисак, изјавио је данас градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.
Milos_Vucevic_gradonacelnik_Novog_Sada_70
Фото: Милош Вучевић, фото: Дневник (С. Шушњевић)

Он је додао да је рађено све да се отежа чак и део посете који се дешава северно од Ибра.

"То показује да албанска страна није у стању да учествује у организацији оног што је раније договорено, да нису у стању да изрже политички притисак и активизам који је Србија показала доласком Александра Вучића на Косово и да испоштују оно што су најавили да ће бити урађено", рекао је Вучевић.

Како је истакао, ово није само тест за Албанце, већ и за Европу и Међународну заједницу.

"Претпостављам да ћемо опет чути неке благо иритирајуће изјаве из Брисела да позивају обе стране на уждрзаност и слично, да се обе стране уздрже од провокација. Не знам какве, са српске стране ниједна изјава није била провокативна", рекао је Вучевић.

Он је рекао да је лепо видети колико људи је дошло на трг у Косовској Митровици да поздрави и чује обраћање председника.

"Све је рађено да се отежа чак и овај део посете који се дешава северно од Ибра. Можемо бити поносни на председника, наш народ на Косову, који је храбар и достојанствен. Хајде само на секунд да се замислимо како је њима сваки дан и како је живети у енклавама", рекао је Вучевић.

Како је истакао, Вучић је показао да је храбар и одлучан политичар, да има подршку Срба и да штити њихове интересе.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести