Вучевић: Требају нам превремени избори

БЕОГРАД: Милош Вучевић, потпредседник СНС и градоначелник Новог Сада, није искључио могућност да ванредни парламентарни избори буду расписани док председник Србије Алексндар Вучић буде обилазио Србију.
vucevic opens
Фото: novisad.rs

Вучевић је у интервјуу Новостима рекао да је става да на биралишта треба да се иде пре редовног рока, а као разлоге за то је навео стуацију око КиМ, нападе на Србију из региона, протесте опозиције, које, како каже, многи из СНС виде као позив за изборе...

Упитан да ли је за СНС боље да избори буду сада или када се протести опозиције захуктају, Вучевић каже да мисли да ће интензитет протеста да опада.

"Имате апсурдну ситуацију да на опозиционим митинзима, лидери опозиције не смеју да говоре, јер ће бити извижани. Стоје у петом реду и представљају протесте као грађанска окупљања", навео је Вучевић.

На питање да ли би бојкот избора могао да доведе до кризе институција, Вучевић каже да је то питање за опозицију.

"Бојкот би био покушај оспоравања легитимитета, не легалитета. Питање је колика би била излазност, колико би странака учествовало", казао је Вучевић уз напомену да је Савез за Србију најбројнији, али није једини опозициони блок.

Вучевић даље каже да је спољни интерес присутан у Србији од памтивека.

Кључно питање је за њега процес око КиМ и не би искључио да све што се дешава има везе са КиМ.

"Сетимо се шта је Харадинај рекао око пад владе", подсетио је Вучевић.

Не може, каже, ни да искључи могућност да су ови протести порука председнику Александру Вучићу - ево шта ће се десити ако не будеш кооперативији око КиМ.

"И покретање поступка за уставност РС може имати такав смисо. Неко има интерес да преузме власт, попут опозиције, неко да притиска због КиМ или ревизије "Дејтона", навео је Вучевић и истакао да ту није реч ни о каквој борби за демократију.

Као пример је навео Двери за које је рекао да су прољотићевска странка која се, каже, бори против демократије.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести