Вучевић: Упад у РТС је прекретница у паду СзС

НОВИ САД: Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Милош Вучевић оценио је да су упад у РТС и протест испред Председништва који је уследио дан касније "прекретница у политичком паду Савеза за Србију". 
milos vucevic
Фото: Dnevnik (Branislav Lučić)

"Замислите ситуацију да неког другог председника у свету опколе, нпр. (председника САД) Трампа или (председника Русије) Путина. То је прекретница у политичком паду СзС", рекао је Вучевић за војвођански јавни сервис.
У Србији, додаје, једино кроз одлуку грађана на изборима може да се мења власт, а "једино што опозиција неће то су избори".

"Избори треба да буду фестивал демократије, где ће грађани одлучили ко ће да победи. Избори у Србији су фер и демократски, постоје услови за изборе", казао је Вучевић и запитао "шта се променило у изборним правилима" у односу на последње изборне процесе.
Како каже, постоје разлози и за и против одржавања превремених избора, а, гледано само из угла СНС, интерес је да избора буде.

"Али, јако је битно шта ће евентуални избори донети у погледу разговора са инвеститорима, евентуалних разговора са Приштином, како ће се одразити на политичку стабилност", навео је он, додајући да ће се после 20. априла поново размотрити то питање.
Он је одбацио примедбе да је својим изјавама омаловажио протесте "1 од 5 милиона".

"Нисам омаловажавао протесте, омаловажавам политички лидере који предводе протесте - Ђиласа, Јеремића, Обрадовића, Шолака, Мишковића...Не дозвољавамо да неко моторном тестером упада у РТС", истакао је Вучевић.
По питању медијских слобода у Србији, осврнуо се на гостовање лидера Народне странке Вука Јеремића у емисији "Прави угао" на РТВ, и то, истиче, само дан након догађаја испред Председништва Србије.

"Имају права и појављују се. Вук Јеремић је био код вас после насилних протеста. Уређивачком политиком сам и ја незадовољан, па ћутим, а камоли што бих негде упао са моторном тестером", закључио је Вучевић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести