Вучевић: Видећемо с ким ће Бокан, добро је да неће с Пајтићем

НОВИ САД: Потпредседник СНС Милош Вучевић није данас хтео да коментарише изјаву лидера покрета "Динара-Дрина-Дунав" Томислава Бокана да је тај покрет са СНС договорио заједнички излазак на изборе, али је поручио да ће се видети на чијој ће они листи бити и и чији ће кандидати бити на листи.
vucevic
Фото: Tanjug (J. Pap, arhiva)

Каже и да је интересантно да Бокана нико није нападао док је био на протестима опозиције, ни кад је стајао поред Саше Јанковића и Бојана Пајтића, а да га сада кад је рекао да да ће подржати СНС виде као "страшну опасност" по демократију града.

"Ако треба да вам покажем слике да је стајао поред Бојана Пајтића на протесту испред Српског народног позоришта, ја ћу вам показати, био је на свим протестима опозиције", казао је Вучевић те додао да му је драго што Бокан није са Пајтићем и да примећује да он има "велику енергију за бављење политиком".

Вучевић напомиње да се не слаже с Боканом око неких ствари, те да не моће увек рационално да сагледа његов ангажман, али признаје да иам велику енергију и борбеност, "много већу од већине политичара, много већу и од политичара СНС у Новом Саду".

Потпредседник СНС сматра и да избори неће бити нимало лаки, као и да атмосфера која се ствара да СНС добија изборе није тачна.

"Биће жестока конкуренција, биће много листа, поготово на локалном нивоу. Свака листа која буде имала по 30, 40, 50 кандидата сваки од тих кандидата има барем по 20, 30 гласова, то вам је већ број од хиљаду и више гласова, није то лако, а многи су мотивисани смањењем цензуса и изборног прага, поготово за мањинске странке. Неће бити нимало једноставно. За СНС неће бити једноставно", уверен је Вучевић.

Не открива да ли ће СНС имати коалиционе разговоре са досадашњим партнерима, али каже да ће у Новом Саду на изборе изаћи са ПОКС-ом, чији је лидер Владимир Јелић, а који је, као члан градског већа за образовање данас заједно Вучевићем посетио нову зграду Музичке и балетске школе у Новом Саду.

"Мислим да ћемо у граду ићи са ПОКС-ом, у Покрајини и Републици мислим да нећемо ићи са њима. Ако Јелић буде разуман, рационалан, онда ћемо ићи, а ако буде с неким превеликим очекивањима, онда ћемо морати да се измеримо свако појединачно", прецизирао је Вучевић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести