Вучевићу претили смрћу

Градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу јуче су на фиксни телефон у кабинету стигле претње смрћу.
milos vucevic hadza
Фото: Дневник/ Р. Хаџић

Према сазнањима, мушки глас изнео је низ претњи и увреда на рачун градоначелника, а потом најавио да ће плаћене убице да га ликвидирају.

Вучевићев адвокат, Милан Ђукић потврдио је да су стигле претње смрћу са броја из суседне земље, те да је још јуче поднета кривична пријава против Н.Н. лица.

– Због предкривичног поступка који је у току, више од овога за сада нећемо коментарисати – рекао је Ђукић.

Директор КЦ Нови Сад Бојан Панаотовић се огласио овим поводом.

„У минулих неколико дана имали смо прилику да видимо језиве претње смрћу двојици функционера владајуће странке. Функционера има много, али нит која повезује поменуту двојицу јесте та да уживају велико поверење председника Вучића. Отуда примитивне, простачке увреде, говор мржње, директне претње смрћу, цртање мете на челу…не представљају никакву случајност или изоловане гестове психопата и лудака скривених иза тастатура или телефона већ је по среди синхронизована и осмишљена акција којом се покушава „ломити кичма“ људима од Вучићевог поверења који су при том оперативни, способни, образовани и нису спремни да продају веру за вечеру, то јест да продају интересе народа и државе зарад политичког или било ког другог пробитка. Након што је покушај дискредитације и криминализације чланова Вучићеве породице доживео фијаско, центри моћи и клике које стоје иза ових прљавих работа усмерили су своје активности на Вучевића и Ђукановића. Слободарска позиција Србије у актуелном геополитичком гротлу многима боде очи и учиниће све да Србију поразе. Ипак, тај посао осуђен је на пропаст. Надлежне службе у нашој земљи пуним капацитетом и муњевито треба да похапсе и процесуирају одговорне баш као што се брзо реаговало у случајевима претње и угрожавања безбедности разним опозиционим првацима, независним новинарима, НВО активистима…“, рекао је Панаотовић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести