Вучић: Биће бројних промена у новој влади, потребан нови занос

ГРУЖА: Председник Србије и лидер СНС Александар Вучић поновио је да ће у новој влади бити бројних промена и да нико не мора да буде у њој само зато што мисли да мора бити 10 или 20 година.
vucic
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Вучић је, тако одговорио на питање да ли у СНС влада страх и паника, како пишу поједини медији, због чињенице да не објављује имена министара, а да иза тога стоји Зорана Михајловић, казао је да нема проблема с тим ко се како осећа.

Свакако ће бити великих промена у влади, водићемо рачуна ко ће да добије мандат. Ја ћу на органима странке изнети свој став и мишљење, нагласио је он.

Вучић је поручио да нико не мора да буде у влади 10 или 20 година само зато што мисли да мора.

Биће бројних промена. Чини ми се да мора да буде нешто нове енергије, новог заноса, али верујем да ће нова влада обавити добар посао, подвукао је Вучић.

Пријатељи нам и Руси и Украјинци, само могу српске ознаке

Вучић је изјавио да су пријатељи Србије и Руси и Украјинци, али да нам је важна само наша земља Србија.

Вучић је, на питање новинара какви су односи Србије и Украјине после агресије Русије на ту земљу и како коментарише то што се по градовима исписује слово З (једна од ознака руске војске), продају мајице са тим словом и да ли ће то неко санкционисати, пошто се недавно припадник Жандармерије који је на шлему имао овај знак сликао се са једним од министара, рекао да Србија има јасан став који је изражен кроз закључке Савета за националну безбедности и да се тога држи.

Нажалост у нашој земљи има једна ствар која ми се не допада, али то не могу да променимо. Постоје јасна навијачка опредлејња која нису равномерно распоређена у односу 75 или 80 одсто према 25 или 20 одсто, али је једнако острашћена и једна и друга страна, рекао је Вучић и додао да су једни за Русију, а други за Украјину...

Не можемо да улазимо у то, пошто је то питање личних афинитета, рекао је Вучић.

Али, можемо да каземо и једним и другима да су нам пријатељи и Руси и Украјинци, али за нас је важна само Србија, поручио је председник Србије.

Што се тиче ношења ознака, рекао је да могу да буду само оне које прописала Србија.

И сви припадници Жандармерије и свих других полицијских и војних снага морају да носе само оно што је приписано правилима службе, а то су српске ознаке, поручио је Вучић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести