Вучић у Мачви: Знам колика је снага Србије...

БОГАТИЋ: Председник Србије Александар Вучић поручио је из Богатића да ће Србија бити све јача, али и да је на нама да никоме не претимо, ни са ким не улазимо у сукобе, већ да јачамо земљу, економски и на сваки други начин.
vucic macva
Фото: Tanjug (Predsedništvo Srbije)

Он је, обраћајући се гарђанима Богатића, где борави у склопу кампање “Будућност Србије”, истакао да је Србија економски ојачала а да је једини проблем питање политичке стабилности.

Трудим се да ћутим, да не одговарам на оно што се десава у Приштини, али и широм света, шта нам различити центри моћи чине - кад су од помоћи, а кад се понашају супротно од тога, али вас молим да то разумете као нашу борбу да чувамо стабилност, ширимо партнерства и пријатељства и да ни са ким не улазимо у сукобе, рекао је Вучић.

Како је рекао, порука онима који свакодневно прете, из Приштине, српском народу на КиМ и целој Србији је да то што ћутимо значи да смо пристојни, али не значи да смо слаби и никад нећемо дозволити да се иживљавате над народом на КиМ и над Србијом.

Додаје, да то говори као неко ко је свестан последица својих речи и неко ко зна колика је снага Србије.

Можете да видите како неки у окружењу желе да сруше унутрашњу стабилност Србије и радују се свему што би довело до склањања “тог Вучића”. А то што се они радују најбоље говори нашем народу ко ради најбоље. Ако здушно навијају против мене, јасно вам је да ли радим у интересу народа на КиМ или не, каже Вучић.

Фото: Tanjug (Predsedništvo Srbije)

То што ће Србија бити све јача не значи да ће сви други више да је воле или да ће бити одушевљени тиме.
Наше је да друге умирујемо, да не претимо никоме, већ мирно и у тишини да јачамо своју земљу, економски и на сваки други начин, истиче он.


Рекли су ми да обилазим болницу...хвала на дочеку 

Председник Србије Александар Вучић обишао је Општу болницу у Лозници, где је у току реконструкција интерног и грудног одељења, као и одељења психијатрије.

Вучића је испред болнице дочекао велики број грађана, многи су хтели да се поздраве с њим, а он је приметио: “Рекли су ми да обилазим болницу...”...

С Вучићем су у обиласку Лознице, односно градске болнице, министар здравља Златибор Лончар, градоначелник Лознице Видоје Петровиц и в.д. директора Опште болнице Милан Тодоровић, а развијен је и транспарент “Будућност Србије Лозница”.

Радови у три одељења представљају прву фазу улагања у ту болницу и коштаће 415 милиона динара, а средства је обезбедила Влада Србије преко Канцеларије за управљање јавним улагањима, док је локална самоуправа платила пројектну документацију.

На интерном одељену, које је Вучић обишао, у току је реконструкција првог спрата, а у плану је да се дозида још један, прошири приземље и изгради лифт.

То значи да ће бити реновирано 1.300 квадрата, док ће бити надограђено још 760 квадрата.

Друга фаза подразумева изградњу хируршког гинеколошког блока, за који се ускоро очекује расписивање тендера, и котларнице на биомасу.

Укупна вредност свих радова у Општој болници у Лозници износиће две милијарде динара.

Планирани рок завршетка радова у три одељења је 4. децембар ове године, а изградње хируршког блока и котларнице током следеће године.

Ово је заједнички пројекат локалне самоуправе и Владе Србије.

Председник је претходно обишао Основну школу “Мика Митровић” у Богатићу, а током посете Мачванском округу посетиће и Љубовију, Крупањ, Коцељеву, Владимирце и Шабац.


Вучић каже да Србија у развоју своје економије граби крупним корацима напред.    

Ма колико је наша позиција била ужасна пре неколико година, пошто смо  били на ивици, над амбисом, банкротства,сада је много боља ситуација у државној  каси и имамо веће плате и пензије, рекао је Вучић и најавио да ће и ове године бити повећане плате и пензије.

Он је рекао да ће бити још већих улагања и да очекује још више енергије за развој у будућности.
Захвалио је пензионерима што су изнели терет реформи на својим плећима и допринели да се економија постави на здраве ноге.

Вучић је истакао да то зависи све од нашег рада и замолио младе да не буду заведени лаким и лепим обећањима, јер успех и бољи живот долази само од нашег сопственог рада.

Подсетио је да наша земља сада прави добре резултате, смањује јавни дуг,  повећава запосленост, инвестиције и друго и истакао да је то зато што смо  престали да лажемо себе и почели радом да гурамо земљу напред.

Вучић је истакао да је у Мачви у различите инфраструктурне пројетке уложено три милијарде динара, односно око 25 милиона евра и поручио да ће се наставити са улагањима, јер се стари, руинирани објкети, у које нико није улагао, морају обновити и оставити за будућност нашој деци.

Подсетио је да је 2015. године, када се кренуло у обнову, трпео киритке што говори о школским тоалетима, да су му се смејали и говорили да је “wc премијер”, а о томе је говорио, јер не жели да дозволи да деца користе неуређене и прљаве толалете.

Када сам говорио о тешким реформама, пре 4-5 година говорили су да никада ствари неће доћи на своје. Сада када сви имају веће пензије и плате нешто су имали, и знају да ће бити нових повећања, чини ми се да су људи почели да верују да захваљујући реформама, можемо да гурамо напред, поручио је Вучић.

Фото: Tanjug (Predsedništvo Srbije)

Подсетио је да ће у наредним данима бити уведене субвенције за гориво, што је, такође, омогућено захваљујухци уређеним јавним финансијама.

Данас имамо новца. Сељаци ће добити субвенционисано гориво и ширићемо субвенције, јер хоћемо да сачувамо сељака на свом огњишту, да доприноси српској привреди више него до сада, подвукао је Вучић.

Како је рекао, некада су тамо тржали трибине на којима су говорили - гласајте за мене и биће све боље, и приметио да је то прошло време, јер боље може да буде само уз вредан и марљив рад, ако тражимо пријатље по свету и ако смо у стању да онима који угрожавају Србију, кажемо да то неће моћи, да ћемо чувати Србије, јер ништа важније од Србије немамо.

Истакао је да само две општине у Мачви нема ниједног страног или великог домаћег инвеститора, у Богатићу и Владимирцима и поручио да ће дати све од себе да у те општине доведемо велику инвестицију, да могу људи да се запосле.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести