Вучић: Фабрике потребне и у Ћуприји, Деспотовцу, Свилајнцу

ЈАГОДИНА: Председник Србије Александар Вучић допутовао је у Јагодину где ће присуствовати отварању немачке фабрике „Фишер аутомотив системс".
vucic
Фото: Tanjug (Zoran Žestić)

У разговору са грађанима упитао је да ли недостаје још фабрика у Јагодини, на шта је добио одговор да би требало још мало фабрика.

Сем у Јагодини, фабрика треба и у Ћуприји. Морамо да решимо фабрику стакла у Параћину, па онда и Деспотовац и Свилајнца, рекао је он.

Констатовао да ће бити тешко већег улгача довести у Рековац пошто је то место мало, али и недостаје радна снага.

"Фишер аутомотив системс" отвориће фабрику за производњу делова и додатне опреме за аутомобиле високе класе.

Хала површине 8.000 квадратних метара налази се у Индустријској зони и у њој ће бити запослено 350 радника.

Компанија, осим у Немачкој, фабрике има у САД, Кини и Чешкој.

Јагодина и цео поморавски крај имаће добру будућност

Јагодина и цео Поморавски округ имаће добру будућност, поручио је председник Србије.

Вучић је казао да данас не може да сакрије осмех и yадовољство, као и у сличним приликама када се отварају нове фабрике, јер све што ради за грађан, кже има смисао управо у таквим фабрикама.

Каже да је још лепша вест што је исти инвеститор најавио да би у Јагодини требало да отвори још једну фабрику.
Фишер је рекао да ће у наредном периоду гледати да нову фабрику, фабрику типлова смести не само у Србију, већ управо у Јагодину. То је велика вест за Јагодину, Поморавски округ и целу Србију, рекао је Вучић.

Поручио је да ће држава дати подршку тој инвестицији и дати за 10 одсто боље услове од свих других земаља.

Даћамо 10 одсто бољу понуду од других, боље услове и у субвенцијама и у инфраструктурним радовима, тако да трошите време и идете у друге земље да преговарате, поручио је Вучић представницима немачке компаније.

Казао је да је ће се тако запослити још људи из свих околних места око Јагодине, из Поморавског и Шумадијског округа.

Вучић је истакао да је као председник владе довео прву немачку фирму у Србију Др Еткер и да се тада надао да то неће бити и последњи немачки инвеститор којег је довео у нашу земљу.

У почетку су немачке компаније запошљавале у Србији око 17.000 људи, а сада 70.000, истакао је председник Вучић додајући да је од тада дошло много немачких компанија, као и да све више немачких инвеститора долази у земљу, јер могу да рачунају на добре раднике који ће направити врхунски производ.

Даћемо све од себе да економски напредујемо, поручио је Вучић и изразио очекивање да ћемо успети да искористимо високе производне цене у многим западним европским земљама и да ћемо привући инвеститоре из Немачке због стабилности коју имамо и добре радне снаге.

Тако се подстичу инвестиције, извоз и потрошња, што значи већи раст и успех Србије, рекао је Вучић.

Председник каже да ММФ очекује раст БДП-а Србије од шест одсто, а да он очекује да ће тај раст бити већи од седам одсто, упркос високој бази од претходне године.

Поручио је да у Србију треба да се врате и занатлије, тесари, бравари... и да морамо да имамо више деце, јер без деце нећемо имати ни будућности.

Вучић је нагласио да је будућност у породичним фирмама и изразио очекивање да ће Србија имати више таквих предузећа, као што је немачки Фишер.

Зато треба да се научимо немачкој дисциплини, јапанској штедљивости и уз српску креативност да будемо најбољи у Европи, поручио је Вучић.

Пожелео је немачком инвеститору велики профит, а радницима добре плате и сигурну будућност.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести