Вучић: Главна тема странка и најважнија државна питања

БЕОГРАД:  Лидер Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић рекао је пред седницу Председништва партије да ће главна тема бити странка и најважнија државна питања, а да ће једна од тема, ни близу најважнија, бити и односи са коалиционим партнерима.
Vučić pred sednicu Predsedništva SNS  Foto: Tanjug/video
Фото: Вучић пред седницу Председништва СНС Фото: Танјуг/видео

Вучић је, пред улазак у седиште СНС, на питање новинара да ли ће СПС бити тема данашњег састанка, рекао да не може да препричава новинске написе.

„Разговараћемо о својој странци, а биће, ни близу најважнија тема, и односи са коалиционим партнерима“, рекао је он.Упитан да ли су у праву неке страначке колеге које критикују СПС, казао је да никада није желео ни раније, а ни данас да прави циркус, те да ће о томе да говори на седници.

„У нечему су у праву, у нечему би било добро да сами себе погледају и виде колико су се они испрсили да се боре“, поручио је Вучић.

Почео састанак Председништва СНС о КиМ

У седишту Српске напредне странке данас око 17.00 сати почела је седница Председништва, коју је заказао лидер Александар Вучић.

Врх странке разговараће о актуелној ситуацији на Косову и Метохији, Националном инвестиционом плану, као и о актуелним односима у владајућој коалицији, сазнаје Танјуг.

Састанку присуствују 42 члана Председништва.

Косово и Метохија је прва тема, а у околностима у којима је лидер странке и председник Србије Александар Вучић разговарао са Метјуом Палмером, а, према ономе што су изнели у јавност, за два до три месеца могли би да се стекну услови за наставак дијалога Београда и Приштине.

Национални инвестициони план је друга тема, а та иницијатива требало би да буде реализована наредне године.

Руководство СНС разговараће и о односима унутар коалиције, будући да је, како су констатовали функционери странке у више наврата, само СНС на мети напада политичких противника, а партнери углавном остају "по страни", без коментара.

Најновији повод је то што су се појавиле сумње у лојалност лидера СПС Ивице Дачића и да „кокетира“ са опозиционим лидерима, посебно након што је Сергеј Трифуновић изнео у јавност да га Дачић "зове због свега и свачега“ и да тражи да га Трифуновић не напада у јавности.

Председник СНС је коментаришући изјаву Трифуновића навео да не мисли да је он неки истинољубив човек, али и да нема разлога ни да сумња у оно што је рекао.

Дачић ради оно што је посао његове партије, рекао Вучић и навео да СПС има право на своје политичко деловање, али и да напредњаци морају добро да се спреме за изборе.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести