Вучић и Чен Бо: Србија наставља сарадњу са Кином у свим областима

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић примио је данас амбасадорку Кине Чен Бо, обавестио је о разговорима у Вашингтону и току дијалога у Бриселу и истакао да ће Србија чувати искрено пријатељство са Кином и наставити да развија билатералну сарадњу у свим областима, укључујући и област телекомуникација.
 Aleksandar Vučić  i ambasadorka Kine Čen Bo Foto: Tanjug
Фото: Александар Вучић и амбасадорка Кине Чен Бо Фото: Танјуг

Вучић је упутио поздраве председнику Сију и изразио захвалност на политичкој подршци Кине територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Он је у исто време потврдио подршку Србије политици “једне Кине”.

Амбасадорка Чен је истакла да је став Кине према једнострано проглашеној независности Косова чврст и непромењив и да ће Кина наставити са међународном подршком Србији по том питању.

Председник Вучић и амбасадорка Чен су се сагласили да пројекти на којима Србија и Кина заједно раде, захваљујући међусобном разумевању и свеобухватном стратешком партнерству, као и личном контакту председника Вучића и председника Сија, добро напредују.

У исто време су разговарали о будућим пројектима у области инфраструктуре и сагласили се да се све припреме за реализацију пројекта Фрушкогорски коридор добро одвијају.

Вучић је, и током састанка са амбасадорком Чен, поновио одлучност Србије да задржи војну неутралност.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести