Вучић и Фабрици о КиМ и европским интеграцијама

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић упозорио је данас на састанку са шефом Делегације ЕУ Семом Фабрицијем, на последице неодговорног потеза Приштине о повећању такси на српску робу и истовремено нагласио да ће Србија наставити да испуњава европску агенду.
Vučić i Fabrici Foto: Tanjug/video
Фото: Танјуг/видео

Он је изразио очекивање да ће ЕУ уложити додатне напоре како би Приштину навели да повуку једностране потезе којим доводе у опасност мир и стабилност у региону и ризикују ескалацију сукоба. Председник Вучић је истакао да ће Србија наставити да интензивно ради на испуњавању европске агенде, са циљем бржег напретка на путу ка чланству ка ЕУ.

Амбасадор Фабрици је подсетио на став високе представнице ЕУ о повећању такси, које представљају кршење ЦЕФТА споразума и противне су духу Споразума о стабилизацији и придруживању, као и потреби да се оне што пре повуку.Он је истакао потребу да се настави рад на одржавању мира и стабилности у региону, и на путу придруживања Европској унији, наводи се у саопштењу Прес службе председника Србије. 

Он је такође нагласио да проблеме треба решавати на миран и рационалан начин, кроз дијалог који је Европска унија посвећена да олакша.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести