Вучић и Макрон о сарадњи и посети Србији

ПАРИЗ: Председник Србије Александар Вучић састао се данас у Паризу са председником Француске Емануелом Макроном, са којим је разговарао о билатералним односима и економској сарадњи две земље. 
1
Фото: Tanjug

На састанку, одржаном на броду којим су се високе званице возиле из Јелисејске палате ка острву Сеган, на којем ће бити организован Самит о климатским променама “Једна планета" (Оне Планет), председник Макрон је обавестио председника Вучића да ће посетити Србију пре лета 2018. године. 

Током сусрета, српски председник разговарао је са француским колегом о инвестицијама у Србији и замолио га за већу подршку Француске европском путу Србије. 

Вучић: Макрон пре лета у Србији

Председник Француске Емануел Макрон долази у Србију пре лета следеће године, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић новинарима после учешћа на Самиту о климатским променама."То је веома важна вест за Србију", истакао је Вучић. 

Како је навео, он је француском колеги рекао да га неће нигде тако добро и лепо дочекати као у Србији, на шта је Макрон узвратио да верује у то."Александре, долазим сигурно пре лета у Србију", пренео је његове речи српски председник и навео да је на питање Макрона када би било најбоље и најлепше да дође његов одговор био - на пролеће. 

Макрон је на то рекао да долази пре лета сигурно у Србију, закључио је Вучић.Он је изразио задовољство разговорима са шефовима држава и влада који су, као и он, учествовали на Самиту о клими у Паризу.

Разговарао је, рекао је председник, и са хрватским премијером Андрејем Пленковићем, о чему неће бити саопштења, а чињеница је да су се, каже Вучић, у неким стварима сложили, а у некима, наравно, не.Србија је, иначе, заинтересована за темне о којима је било речи на самиту о клими и климатскјим променама, будући да је наша земља, подсетио је, била погођена поплавама, а дуже време и сушом.

Самит је био добра прилика за сусрете и разговоре са многим светским лидерима, укључујући оне из земаља Африке и Азије. Занимљиуво је, пренео је Вучић, да је на самит окупио пуно званичника, али и људи из јавног и пословног живота САД, попут Блумберга, Шварценегера, Била Гејтса и Шона Пена, које је све, очигледно, привукао француски председник као нови лидер у глобалним размерама.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести