Вучић и Мур о билатералној сарадњи и ситуацији у региону

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић данас је са генералним директором за политичка питања у Министарству за спољне послове Уједињеног Краљевства, Ричардом Муром, разговарао о билатералним односима и ситуацији у региону.
av_mur_pok
Фото: Танјуг (Видео)

Председник Вучић је рекао да је за Србију важно јачање политичког дијалога са Уједињеним Краљевством, посебно у новим околностима, које настају након изласка те земље из Европске уније.

Он је изразио и интерес за јачање економске сарадње двеју земаља, саопштила је Служба за сарадњу са медијима.

Председник Вучић је захвалио на континуираној подршци Уједињеног Краљевства евроинтеграцијама Србије, али и нагласио потребу за постојањем јасног плана за проширење ЕУ и временског оквира за чланство, јер је процес европских интеграција Западног Балкана од суштинског значаја за мир и стабилност у региону.

Вучић је британском званичнику пренео утиске са састанка у Паризу и могућностима за наставак дијалога Београда и Приштине и, с тим у вези, истакао да је веома важно што је и Велика Британија тражила од приштинских власти да укину таксе.

Он је политичког директора Форин Офиса Ричарда Мура упознао са иницијативом за примену четири слободе - кретања људи, робе, услуга и капитала - на Западном Балкану, покренутој са премијерима Албаније и Северне Македоније.

Политички директор Ричард Мур је рекао да поздравља напоре за стабилизицију односа у региону.

Он је нагласио да Форин Офис подстиче јачање политичког дијалога између Србије и Уједињеног Краљевства и најавио радне посете, које би допринеле јачању сарадње двеју земаља у различитим областима од заједничког интереса, укључујући и одбрану, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести