Вучић и Сијарто о унапређењу односа и ЕУ интеграцијама

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић састао се данас са министром спољних послова Мађарске Петером Сијартом, са којим је разговарао о даљем унапређењу билатералне сарадње, европском путу Србије, борби на сузбијању пандемије, транзитним капацитетима, снабдевању и коришћењу гаса, као и стратешком партнерству две земље у бројним областима, саопштила је Служба за сарадњу са медијима Председника.
d
Фото: Танјуг/Раде Прелић

Вучић је оценио да су политички односи Србије и Мађарске најбољи у историји и истакао да је важан допринос унапређењу билатералних односа дао и изузетан лични и пријатељски однос са председником мађарске Владе Виктором Орбаном.

Председник Србије је похвалио мере које Влада Мађарске спроводи са великом одлучношћу од почетка пандемије, а ради спречавања њеног даљег ширења, те заштите здравља њених грађана и очувања економије.

Истовремено, Вучић се захвалио Мађарској на снажној и континуираној подршци коју пружа Србији на највишем политичком нивоу на европском путу, али и кроз бројне програме обука, развојну помоћ и слање експерата који помажу Влади Србије у процесу ЕУ интеграција.

"Посебно смо захвални на личном залагању министра Сијарта и највиших званичника Мађарске који у свим приликама истичу да Србија мора што пре да се придружи Европској унији“, нагласио је председник Вучић и додао да Србија остаје посвећена европском путу и спровођењу реформи које су део тог процеса", рекао је Вучић.

Мађарски шеф дипломатије Сијарто истакао је изузетне односе са Србијом, као и блиску сарадњу и пријатељске односе две земље који су се поново потврдили кроз изразиту солидарност и разумевање током борбе против пандемије КОВИД-19.

"Можете рачунати на континуирану подршку Мађарске у процесу европских интеграција", рекао је Сијарто и подвукао да ће се даље унапређење сарадње између Србије и Мађарске наставити преко бројних заједничких активности у многим областима, као и да ће се подићи на ниво стратешког партнерства.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести