Вучић и Столтенберг: Мир и стабилност од највећег интереса

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић и генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг сагласдили су се данас, у телефонском разговору, да су очување мира и стабилности од највећег интереса за Србију и цео регион. 
Jens Stoltenberg  foto: EPA/DOMENIC AQUILINA
Фото: EPA/DOMENIC AQUILINA

Председник Вучић захвалио је генералном секретару Столтенбергу на констатацији да није време за формирање војске тзв. Косова, односно да намера тзв. Косова да "трансформише своје безбедносне снаге у војску долази у погрешно време". 

Вучић је изразио зебњу због намера тзв. Косова да формира војску и опасности које тај корак носи по опстанак српског народа на Косову и Метохији и безбедност Србије, као и мир и стабилност у региону. 

Како је саопштено, двојица саговорника су се договорили да остану у сталном и директном контакту, као и да Војска Србије поново успостави свакодневне контакте са снагама КФОР на Косову и Метохији, како би размењивали информације и пратили развој ситуације. 

Председник Вучић је упознао генералног секретара НАТО са проблемима са којима се Србија, а посебно српски народ на Косову и Метохији, суочавају због ирационалног потеза Приштине да уведе таксу од 100 одсто на робу из централне Србије, супротно споразумима и договорима. 

Столтенберг изразио је захвалност председнику Вучићу за одличну организацију вежбе пружања помоћи у ванредним ситуацијама, која је са 900 учесника, била највећа вежба те врсте до данас, одржаној у октобру у Србији.

Он је такође нагласио колико цени допринос Србије миру и стабилности у региону. 

 

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести