Вучић и Танин уочи седнице СБ УН о дијалогу

ЊУЈОРК: Специјални представник генералног секретара и шеф Унмика Захир Танин разговарао је данас са председником Србије Александром Вучићем о важности наставка дијалога Београда и Приштине, свеобухватном споразуму и интензивирању процеса очувања и унапређења регионалног мира и стабилности.
Dačić, Tanin, UNMIK Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

Како је објављено на сајту Уједињених нација Вучић и Танин су разговарали уочи седнице Савета безбедности УН на којој ће се расправљати о извештају генералног секретара Антонија Гутереша о раду Унмик-а, што је део редовних консултација уочи седнице.

"Танин и председник Вучић разменили су ставове о питањима повезаним са нормализацијом односа Београда и Приштине, при чему је Танин поновио посвећеност УН у подршци дијалогу уз помоћ ЕУ", пише у саопштењу објављеном на сајту УН.

Дан раније Танин је разговарао са премијером привремених институција у Приштини Аљбином Куртијем о дијалогу и нормализацији односа.

Такође, њих двојица разговарали су и о другим питањима од заједничког интереса и начинима подршке владиној агенди за јачање владавине закона, борбу против корупције и побољшање односа међу заједницама.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести