Вучић: Ја сам за разграничење са Албанцима

ШИД: Залажем се за разграничење са Албанцима, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић.
vucic
Фото: Tanjug

"Да имамо територију за коју се не зна ко је како третира и шта коме припада - то је увек извор потенцијалних сукоба и проблема", објаснио је Вучић у изјави новинарима у Шиду.

"Ја се залажем и то не кријем, свакако се залажем и то је политика коју представљам, а да ли ће она добити подршку народа или не, али ја се залажем за разграничење са Албанцима", рекао је Вуцицћ.

Да ли ћемо успети у разграничењу не зависи од нас, каже председник Србије и примећује:

"За танго је потребно двоје".

Решење за Косово и Метохију, ако га буде, истакао је, мора да буде свеобухватно, а не једноставно, нити упрошћено, како неки замишљају. 

Рекао је да, за разлику од Тачија и Харадинаја и појединих западних представника, и оних у домаћој јавности који све знају, а нису ниједном разговарали нити присуствовали било каквим разговорима, не жели да износи неке ствари, јер би тиме рушио нашу позицију и "отварао карте".

"Нисам неодговоран и нећу да излазим са ''величанственим патриотским изјавама''", рекао је Вучић и додао да зна свој посао и да га ради у најбољем интересу Србије.

Вуцицћ је рекао да ће недвосмислено рецћи шта мисли када буде било близу неког опипљивог решења. 

"То мора да буде свеобухватан план који се тиче мнгоо тога, и не једноставан или упрошћен како неки замишљају", рекао је и нагласио да не може да говори о чему преговара са косовским Албанцима, јер би тако отворио карте Србије у преговорима.

Поносан сам што у Србији не влада једноумље

Вучић је истакао да је поносан што у Србији не влада једноумље и што свако може да каже шта хоће, а да чињенице све говоре о његовом раду.

Вучић се, приликом обиласка фабрике у Шиду, осврнуо на оптужбе опозиције да су неки медији у служби "фашистичког режима".

„То најбоље говори о онима који су тако нешто рекли. Свака реч коју изговоре против народа говори о њима. Замислите да сам то рекао ја против њих и Шолакових медија, какву би хајку и харанду подигли по целом свету“; рекао је он.

Вучић је нагласио да људи и запослени у медијима, које оптужују на такав начин из редова опозиције, добро умеју да препознају и виде резултате.

Казао је да би опозиција очигледно волела да нас врати у време једноумља, као што је било раније када ниједна информација која није била у њихов у корист није могла да прође.

„Данас имате једног кабловског оператера и телевизију који 24 сата раде против председника, а новина колико хоћете. Ја сам поносан и срећан што свако може да каже шта хоће, а чињенице све говоре. Путеви, плате и пензије све говоре“, нагласио је он.

Вучић је изразио уверење да ће ускоро пензионери бити задовољни и да је уверен да ће то бити и медицинске сестре, лекари, војници и многи други.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести