Вучић: Компликована ситуација, Меркел ми није поменула план

ЛУЧАНИ: Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да Србија није у лакој позицији по питању КиМ и да нам је зато што пре потребан наставак дијалога, али да не зна о чему да разговарамо са неким ко је у 21. веку наметнуо нецивилизацијске таксе.
1
Фото: Танјуг/ Димитрије Гол

Упитан за наводни план немачке канцеларке Ангеле Меркел за решење косовског проблема, рекао је да га није видео.

"Не могу да коментаришем нешто што не знам. Разговарао сам телефоном са канцеларком Меркел, али ми није ништа рекла. Није ми поменула никакав план", објаснио је он новинарима.

Вучић је нагласио да је врло компликована ситуација по питању КиМ, коју мало ко жели да разуме, као и да то што је толико компликована доноси Србији много проблема.

"То што је данас мирно, то је добро и то ћемо ћемо да чувамо, али то не значи да једно јутро или ноћ нецемо бити изненађени новим првокацијама и новим нападима. И зато на дневном нивоу улажемо све напоре да се стабилност сачува и да то умемо да сацувамо и гарантујемо безбедност нашем народу на целом КиМ".

Свакако за нас није лака позиција и ми бисмо желели наставак дијалога што пре, додао је председник.

Подсећа да је рекао "Американцима и Европљанима, као и Меркел" - о чему хоћете да разговарамо са неким ако неко није у стању да допусти слободан проток робе.

"То је цивилизацијски ниво који се установио по окончају царинског рата са почетка 20. века, а сада смо у 21. веку", навео је Вучић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести