Вучић Муру: Укидање такси, па дијалог 

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић изразио је наду да ће међународна заједница наставити с рационалним позивима Приштини да одустане од такси које је увела против Србије и српског народа.
vucic mur
Фото: Tanjug

Вучић је у разговору са генералним директором Форин Офиса за политичка питања Ричардом Муром рекао да ће Србија одмах по укидању тих антицивилизацијских намета, бити спремна за наставак разговора с Приштином. 

Мур је пренео Вучићу да је од Приштине захтевао укидање такси, како би две стране што пре наставиле дијалог, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника.

Вучић је упознао Мура с чињеницом да Приштина није испунила једину своју обавезу из Бриселског  споразума, а то је формирање ЗСО. Он је рекао и да су увођење такси и изгласавање Платформе у приштинском парламенту најбољи доказ да Приштина не размишља о дијалогу, већ о решењима која би могла да дестабилизују цео регион. 

Вучић је током разговара о билатералним  односима, који су, како се наводи, упркос комплексним околностима, добри, изразио заинтересованост за даље унапређење и јачање свеукупне сарадње. 

Мур је рекао да ће Велика Британија, упркос Брегзиту, остати посвећена помоћи и подршци региону Западног Балкана, нагласивши да је интеграција читавог Западног Балкана у Унију кључна за његову стабилност и просперитет.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести