Вучић наредио употребу ВС у Шиду због миграната

БЕОГРАД: Председник и врховни командант оружаних снага Александар Вучић наредио је хитну употребу Војске Србије ради заштите безбедности грађана Шида од миграната, сазнаје Тањуг.
Šid Foto: Radivoj Hadžić
Фото: Шид Фото: Радивој Хаџић 

Очекује се да припадници војске ускоро стигну у Шид.

Вучић је наредио јутрос ангажовање војске, ради заштите безбедности и имовине локалног становништва од миграната.

“Mере у Шиду наложио сам на основу безбедносних процена надлежних служби и захтева грађана Шида, како би се обезбедио мир и безбедност грађана“, рекао је Вучић.

"Војна полиција која у ширем смислу спада у корпус специјалних јединица, заузеће сва три пунтка, Адашевци, Принциповац, Шид, преузети потпуну контролу и обезбедити сигурност и безбедност грађана", рекао је Вучић за ТВ Прва.

Он је рекао да не може да каже да се дешава извршење неких најстрашнијих кривичних дела, али се догађају крађе, неовлашћени упади на поседе, па се људи осећају несигурно.

"Не можете мигрантима у потпуности да забраните кретање. А, у таквим условима, када немају новца, људи траже решење, па упадају по кућама, њивама, шталама... Морамо то да спречимо и да заштитимо људе", рекао је Вучић.

Он је додао да нема драме у Шиду, али да то није једноставно за људе који тамо живе, као што можда изгледа из "ширег контекста", те то неће бити тежак задатак за војну полицију.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести